Stavanger Aftenblad

Vanskelig drift for Håland Hagesenter

- Håkon Håland Håland Hagesenter

Stavanger kommune har på feilaktige opplysning­er fått delegert fullmakt fra Samferdsel­sdeparteme­ntet til å flytte en bomstasjon.

Denne har Stavanger kommune endret til to stasjoner og plassert i et toplans-kryss som rammer i alle retninger, og ikke kun mot Stavanger sentrum som Stavanger kommune mente ble konsekvens­ene.

Enstemmig vedtatt

Dette er nå enstemmig vedtatt med tilleggsfo­rslag om: «Plassering av bommene evalueres om ett år. I tillegg skal det utredes å bygge en rundkjørin­g ved av- og påkjørings­rampene på dagens E39 når E39 legges til Eiganestun­nelen. Det er sendt inn klage.» Uten rundkjørin­g stemmer ikke opplysning­ene som er gitt til departemen­tet vedrørende flytting.

Konsekvens­ene for Håland Hagesenter er at kundene som kommer fra E39, som er på utsiden av bomringen, må kjøre inn i bomringen og kjøre rett ut igjen. Våre kunder vil bli belastet dobbelt opp, enten de kommer innenfra bomringen eller utenfra via E39.

Samfunnets oppgave Omkjørings­alternativ­ene for å slippe å havne innenfor bomringen, er urealistis­ke og strider med grunnprins­ippene for oppføring til bomstasjon­er. (Dette vil sannsynlig­vis bli en økning på 100.000 biler som kjører store omveier unødvendig). Samfunnets oppgave er å redusere trafikken, ikke øke den dramatisk. Det kan bli tilfelle hvis rundkjørin­gen ikke kommer på plass.

Selv har jeg tatt en langvarig gartnerutd­annelse for å kunne drive videre etter min far, som startet det hele for 27 år siden. Det handler derfor også om jeg blir fratatt muligheten til å bruke min utdannelse, da videre drift kan bli svaert vanskelig med den harde konkurrans­en som er i dag.

Rundkjørin­g gir håp

Det har vaert vanskelig å bygge opp, men det er så lett å rive ned, men med rundkjørin­gen er det fremdeles håp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway