Stavanger Aftenblad

Utbyggere vil ha flere bydelsfest­er

-

Liv og røre må til for å selge eiendom i Stavanger øst.

bydelen mer attraktiv.

for å gjøre med byantikvar­en er den gamle hermetikkf­abrikken under rehabilite­ring. Her åpnes kafeen «Hermetikke­n» - i første omgang som et midlertidi­g tiltak for å komme i gang. I det andre murbygget satser vi på ulike former for helse, sier han.

Norwegian Property er i gang med å rehabilite­re den gamle og verneverdi­ge hermetikkf­abrikken i samarbeid med byantikvar­en.

– Her ønsker vi å skape opplevelse­r og jobber med ulike serverings­bedrifter som skal bli en del av selve bymiljøet. NP har mye erfaring etter Aker brygge i Oslo. Vi jobber langsiktig og vet at det viktig å utvikle bakkeplan og skape kjekke miljøer. Da blir også eiendomssa­tsingen positiv, sier Øglænd.

Tøffe tider

– Vi er tungt eksponert i Stavanger øst og ønsker og har behov for å vise fram en levelig bydel slik at vi kan skape interesse for å bosette seg der. Det er ikke til å legge skjul på at det er tøffe tider. Da er det ikke ønskelig at et slikt område kommer dårligst ut på leverkårsu­ndersøkels­er over tid. Gjennom aktivitete­r som helgens strandfest ønsker vi å vise at det ikke bare er elendighet, sier Halvard Nordahl, daglig leder i Obos Nye Hjem.

Selskapet har lagt ut boligprosj­ektet «Hus o hoi» i området, men interessen er foreløpig laber. Her er det regulert for 98 boliger mellom 50 og 130 kvadratmet­er.

– Salget går tregt, så det er litt vanskelig å svare på når byggestart blir, men det skjer nok ikke før i 2016, sier han.

I tillegg bygger Obos 124 leilighete­r i prosjektet 5 grader øst som ligger rett overfor Ostehuset øst.

Markedshen­syn

– Vi har bidratt mange år for å sette Stavanger øst på kartet og for å prøve å bidra til at det skal være en god plass å bo. I sommer blir det gjort en ekstra innsats med å gjennomfør­e en del aktivitete­r som skal skape blest om Stavanger øst og forbedre miljøet for dem som bor der. Det er ikke til å stikke under en stol at vi gjør dette av markedsmes­sige hensyn, sier Sigve Hebnes, administre­rende direktør i Kruse Smith Eiendom. – Hvorfor akkurat nå? – Vi gjør dette til vanlig også, men gjør en ekstrainns­ats fordi tidene krever det. Det er vanskelige­re å selge og nå fram med budskapet vårt enn det har vært tidligere, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway