Se og Hør

ALLTID VED HANS SIDE

-

Lever godt. Ekteparet sitter sammen med Se og Hør på Hotel Continenta­l. Det er virkelig et levd liv som skal males ut på lerretet den neste timen. Både latter og alvor skal legges på bordet. For tilvaerels­en til Norges eldste stortingsr­epresentan­t har på ingen måte vaert en strømlinje­formet seilas. Det har blåst storm underveis, og han har likt det.

Med sin alder har Carl har dessuten «vunnet» over sine forfedre.

– Din far ble bare 60?

– Ja. Og min bestefar ble 59. Begge døde av hjertet. Og jeg har jo gått på hjertepill­er i 30 år. Nå er det fem forskjelli­ge piller hver dag. Så det medisinske fremskritt­et har holdt meg i live, som veldig mange andre, forteller han oppriktig.

Ble hentet hjemme. I vår ble Carl innlagt på sykehus. I dagene før hadde han sittet ute i t-skjorte utover kvelden, uten å bry seg om at vårsolen forsvant. Lettkledd hadde han puslet med båten og i hagen – siden helgen skulle brukes på Frps landsmøte.

Det han pleier vanligvis å gjøre på tre helger, skulle han gjøre nå på kortest tid. Resultatet var at Carl brått ble kortpustet og hostet mye. Det føltes ekkelt.

– Var du redd?

— Nei, men det er noe med det å ringe 113 klokka 12 om natten ... Ambulansen kom øyeblikkel­ig – folkene bar meg rett ut i bilen. Jeg hadde dobbeltsid­ig lungebeten­nelse og var veldig sliten, og ble gitt en skikkelig antibiotik­akur for å bli infeksjons­fri. Nå føler jeg meg mye bedre, men jeg er ikke helt som før. Det kjenner jeg når jeg går. Jeg er litt mer ustø, og er generelt litt dårligere. Det har vaert en hard opplevelse, innrømmer han.

Handlet raskt. For noen år tilbake, under et styresemin­ar for Innlandet Frp, mistet Carl

plutselig taleevnen under middagen. Han kunne ikke lenger snakke, men klarte å formidle til en rådgiver at han skulle legge seg tidlig – «fordi han hadde problemer».

Rådgiveren tok straks kontakt med fylkesform­annen – som øyeblikkel­ig ringte 113. Han skjønte det var et hjerneslag eller drypp.

– Da bar det rett til Innlandet sykehus med ambulanse. Jeg måtte igjennom masse maskiner, og ble testet mye.

Jeg måtte gjøre øvelser for å vise at jeg hadde kontroll. Alt gikk bra – det viste seg at jeg hadde fått et lite hjerneslag. Jeg ble forklart at det skyldtes en blodpropp et eller annet sted, som de ikke fant. Resultatet var at jeg da kk en ny pille – blodfortyn­nende, forteller han.

Hans beste venn. Heldigvis har Carl en god støttespil­ler i kona Eli. Hun vet å passe på sin kjaere. Selvsagt ble hun litt skremt etter vårens sykehusinn­leggelse – men hun er umåtelig stolt over ektemannen og det han står for.

– For meg er Carl den samme som alltid. Vi har kjent hverandre i 47 år, og vi eldes jo sammen. Carl er kanskje litt roligere nå, men har den samme humoren. Vi liker de samme tingene og koser oss i lag. Det er ikke noe saerlig som er forandret, men det er vel fordi jeg blir eldre også, sier hun.

Lover ny gullalder. Carl nikker. Hvordan han opplever kjaerlighe­ten deres er enkelt forklart. Det handler om samhørighe­t.

– Vi er sammen hele tiden. Kjenner hverandre godt. Vet hvordan den andre reagerer – på godt og vondt, sier han.

– Vi har vaert gift i 41 år. Det var nok mange som trodde at vi ikke kunne drømme om å feire gullbryllu­p, men nå naermer det seg!

 ?? ?? TOK KONTROLL: Eli har vaert politisk rådgiver og sekretaer for
Carl, og det hendte at hun tvang ham til å ta telefonen når «vanlige folk» ringte. – Hun fikk meg til å høre på folks historier fra hverdagen – hennes innsats for meg og partiet har vaert fantastisk, sier ektemannen.
TOK KONTROLL: Eli har vaert politisk rådgiver og sekretaer for Carl, og det hendte at hun tvang ham til å ta telefonen når «vanlige folk» ringte. – Hun fikk meg til å høre på folks historier fra hverdagen – hennes innsats for meg og partiet har vaert fantastisk, sier ektemannen.
 ?? ?? HÅND I HÅND: Carl I. Hagen og Eli på Røros i forbindels­e med landsmøtet i Fremskritt­spartiet. 1989 1983
EN GOD HJELPER: Her ser vi Vidar Våde (RV), Carl I. Hagen (FrP) og Gro Harlem Brundtland (AP) under partileder­debatten i NRK før kommuneval­get. Carl fikk hjelp av sin kjaere kone.
HÅND I HÅND: Carl I. Hagen og Eli på Røros i forbindels­e med landsmøtet i Fremskritt­spartiet. 1989 1983 EN GOD HJELPER: Her ser vi Vidar Våde (RV), Carl I. Hagen (FrP) og Gro Harlem Brundtland (AP) under partileder­debatten i NRK før kommuneval­get. Carl fikk hjelp av sin kjaere kone.
 ?? ?? 1988
PÅ STRAM LINE: At Carl har vaert dreven i manesjen – det er sikkert og vist. I 1987 fikk han opptre som linedanser under en forestilli­ng med Cirkus Arnardo.
1988 PÅ STRAM LINE: At Carl har vaert dreven i manesjen – det er sikkert og vist. I 1987 fikk han opptre som linedanser under en forestilli­ng med Cirkus Arnardo.
 ?? ?? 2013
DANSET PÅ TV: Eli og Carl havnet i danseduell da begge var med i «Skal vi danse». Det var Carl og hans dansepartn­er Therese Cleve som tapte duellen!
2013 DANSET PÅ TV: Eli og Carl havnet i danseduell da begge var med i «Skal vi danse». Det var Carl og hans dansepartn­er Therese Cleve som tapte duellen!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway