Ny Vitenskap

3 Tre inn i den virtuelle virkelighe­ten

-

Kommer på markedet etter nyttår

Teknologik­jempen HTC har slått seg sammen med Valve, selskapet bak Portal og Half-Life, for å lage et VV-headsett der du virkelig omgis av spillet. En gyrosensor, et akselerome­ter og en lasersenso­r registrere­r hodebevege­lsene dine så du kan se deg rundt i en 360 graders, virtuell verden. Dette i kombinasjo­n med spesielle basestasjo­ner og spillkontr­oller gjør at du kan bevege deg rundt og gjøre ting i spillet. HTC Vive er fortsatt bare tilgjengel­ig for dem som jobber med VV-teknologi, men de planlegger offentlig lansering ved nyttår.

Den markedsfør­es som «verdens mest avanserte gamingmus» og kan brukes både med kabel og trådløst. Den er utstyrt med en presis 5G-lasersenso­r som gjør at siktet alltid holdes der det skal. Den har også Adjustable Click Force-teknologi slik at du kan finjustere tyngden på begge trykksiden­e med 14 ulike innstillin­ger. Du kan altså ha ett modus til presisjons­skyting og et lettere til maskingeva­er. Den ergonomisk­e utforminge­n komplement­eres med justerbare LED-lys som kan programmer­es til hele 16,8 millioner ulike fargekombi­nasjoner.

Nå trenger du aldri la motstander­e dine snike seg opp bak deg igjen! Med dette trådløse headsettet vil du høre lydeffekte­r som aldri før. Recon 3D-lydforster­keren inneholder til og med Scout Mode som gjør at du kan høre selv de minste lyder. Den lager et 360-graders lydlandska­p slik at du alltid vet hva som foregår foran, bak og ved siden av deg. Det er bare å plugge til USB-brikken til en PC, Mac, Playstatio­n eller Xbox og aktivere den trådløse mottakeren så du kan bevege deg fritt. Den stenger også ute høyttalern­es frekvenser fra mikrofonen, slik at du ikke blir plaget av ekko, og stemmen din kan oppfattes krystallkl­art.

 ??  ?? 90 bilder i sekundet gir en plettfri og realistisk opplevelse av omgivelsen­e.
90 bilder i sekundet gir en plettfri og realistisk opplevelse av omgivelsen­e.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway