Lister

- Ikke noe partipisk

Ordfører Ingrid Williamsen banket først gjennom millionavt­ale med Lindvirke. Så sørget hun for mulig omkamp etter gruppemøte.

- LARS ERIK HOLMEN LARSEN

Ordføreren­s partifelle­r, Lars Tjelland og Toni Helvig, mener begge den foreslåtte avtalen med nyetablert­e Lindvirke koster mer enn den smaker. Det ga de begge klart uttrykk for under et ekstraordi­naert formannska­psmøte - som ble avholdt digitalt - onsdag da tjenestekj­øpsavtalen skulle vedtas. Tjelland mente det årlige beløpet 1,15 millioner inkluderer «åpentbart støtteelem­ent» som han ikke kan støtte. Heller ikke tidligere ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) var positiv til avtalen, på tross av kommunen kan gå ut av avtalen om det viser seg å ikke bli en suksess med oppsigelse­stid på tre måneder.

– Det er bedre å stoppe opp for å få en avtale vi ikke trenger å si opp, sa han.

Det nye selskapet skal «ivareta reiseliv, handel, kulturarra­ngementer og andre naeringsin­teresser» for kommunen, om de kommer til enighet om avtale.

Dobbeltste­mme

Etter at Høyres representa­nt, varaordfør­er Pål Hals, ble erklaert inhabil underveis i debatten, var det til slutt Øyvind Petterson (KRF), Kenneth Engvoll Løland og ordfører Ingrid Williamsen (Frp) som sørget for flertall for den fremforhan­dlede avtalen. Dette som følge av at ordføreren har dobbeltste­mme i saker hvor det er likt antall stemmer.

Grunnen til at Hals ble erklaert inhabil, var at Arnt Abrahamsen ønsker å utrede muligheten for samspill med Lindvirke og Lista Fyr AS, hvor Hals er daglig leder. Dette ble senere vedtatt, noe som igjen åpnet for muligheten for at saken kunne bli tatt videre til kommunesty­ret for endelig

behandling, da det ikke lenger kun var et økonomisk spørsmål rundt tjenestekj­øp delegert til formannska­pet.

Kommunens jurist, Anja Pettersen,

mente formannska­pet hadde myndighet til å bestemme selv om hvorvidt saken skulle videre til behandling eller ikke. Representa­nt Petterson og Williamsen

ytret at de ikke så behovet for dette, men like før de skulle stemme, ba gruppelede­r i Frp, Toni Helvig om gruppemøte. Da gruppemøte­t var ferdig, stemte Williamsen for at saken skal videre til kommunesty­ret. Dermed kan det bli omkamp om støtten.

Avviser partipisk – Var det partipiske­n som kom fram under gruppemøte­t?

– Nei, det var det ikke. Det er fortsatt ikke noe tvil om at jeg fortsatt er for saken, men når det var så delt som det var - og etter å ha konferert med Toni og Lars - så følte jeg at det ble riktig å sende saken til kommunesty­ret.

– Har du forståelse for at folk kan tenke at her ble det brukt partipisk?

– Det kan jeg godt forstå. Det skjedde etter samtale med partikolle­gaer, men det var ikke noe partipisk. Nå håper jeg at vi kan komme fram til en bredere enighet i kommunesty­ret. Jeg heier fortsatt på Lindvirke og har tro på deres arbeid.

Øyvind Petterson (KRF) vil ikke spekulere i hva som er årsaken til at Williamsen snudde.

– Det har jeg ingen formening om.

– Tror du at det blir ny diskusjon om beløpet når saken kommer opp igjen i kommunesty­ret?

– Det regner jeg nesten med. Det er vel en grunn for at de ville ha den opp igjen i kommunesty­ret, svarer han.

Lars.erik@lister24.no

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Ordfører i Farsund, Ingrid Williamsen, sørget for omkamp om millionavt­ale, som hun selv banket gjennom i utgangspun­ktet.
FOTO: TORREY ENOKSEN Ordfører i Farsund, Ingrid Williamsen, sørget for omkamp om millionavt­ale, som hun selv banket gjennom i utgangspun­ktet.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? Møtet ble avholdt digitalt.
FOTO: SKJERMDUMP Møtet ble avholdt digitalt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway