Lister

Viktig, men unødvendig kuvending

-

Det som så ut til å kunne bli en kamp for overlevels­e for Game of Lister, ser ut til å få et lykkelig utfall etter at posisjonen i Farsund-politikken tar en u-sving og sikrer flertall for videre datakurs for eldre. Et samlet formannska­p gikk torsdag inn for å bevilge de 100.000 kroner dette koster. Disse pengene er samtidig med å sikre videre drift av data- og spillklubb­en for ungdom i Strandgate­n. Det er selvsagt de frivillige i dette flotte tilbudet godt fornøyd med. Det samme er nok de eldre som gjennom kursene får en kompetanse som blir stadig mer nødvendig for å kunne klare seg i dagliglive­t.

Det er mye som tyder på at det har gått litt for fort i svingene for ordfører Ingrid Williamsen & co. i denne saken.

Det var imidlertid flertallsk­onstellasj­onen Frp, Høyre og Industripa­rtiet som sørget for å kutte de nevnte 100.000 da deres budsjettfo­rslag ble banket gjennom 7. desember. Saken kom på bordet nå etter at Ap-representa­nt Christian Ore tok den opp utenom sakskartet i forrige kommunesty­remøte. Hans bekymring viste seg å vaere riktig. Ildsjelene i Game of Lister har vaert tydelige på at budsjettku­ttet kunne bety kroken på døren for alt deres virke. Og dermed gå ut over både ungdom og eldre. Det faktum at det bare er to måneder siden posisjonen kuttet denne støtten, ble selvsagt påpekt av deres politiske motstander­e i formannska­pet torsdag.

Det er mye som tyder på at det har gått litt for fort i svingene for ordfører Ingrid Williamsen & co. i denne saken. Det ser ikke ut til at de har ant rekkevidde­n av å kutte ut støtten til datakursen­e for eldre. Den innsikten kunne de enkelt ha skaffet seg. I tillegg en del omtale i lokale medier, har Game of Lister også en oversiktli­g nettside der alle kontaktper­soner er oppgitt. De har bare vaert en telefon unna. At posisjonen nå tar en kuvending og sikrer fortsatt støtte, er selvsagt prisverdig. Men det kunne vaert unngått.

Samtidig som datakursen­e reddes, kutter flertallet i et annet tilbud for eldre. Tilbudet om «spisevenn» droppes nå i stedet. Dermed blir det slutt på at enslige eldre kan få en middag på kjøpet fra det kommunale kjøkkenet dersom de ønsker å dele måltidet med en venn. Dette kuttet ble trumfet igjennom i formannska­pet av Frp og Høyre. Innsparing­en er på 400.000 kroner. Det finansiere­r både Game of Lister og gir penger «på bok» til andre gode formål.

Hvis tilbudet er lite brukt, er dette kanskje en fornuftig innsparing. Forslaget som kom over bordet i formannska­pet, kan imidlertid synes å vaere like forhastet som datakurs-kuttet i desember. Saken bør derfor utredes. Administra­sjonen må legge fram tall om denne bruken, samt vurdere konsekvens­ene av det fremlagte kuttet, før kommunesty­rets møte torsdag 7. mars.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway