Lister

– Et sikkert tegn på at jula naermer seg

Lørdag arrangerte Lista Misjonskir­ke sin tradisjone­lle julemesse med flere hundre besøkende, og de fremmøtte virket å sette pris på arrangemen­tet.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Dette arrangemen­tet setter meg i julestemni­ng, og er et sikkert tegn på at jula naermer seg, sier Beate Kleppe.

Hun hadde tatt turen sammen med sin naermeste familie, og har også vaert med å bidra i kulissene på arrangemen­tet i mange år.

– Vi synes det er veldig gøy å komme hit, og har vaert her mange ganger før. Det å se alle folkene samles og kose seg er magisk, så vi er storfornøy­d, forteller Kleppe.

– En juletradis­jon

Ved et av bordene i hallen har tre generasjon­er samlet seg for å vente på loddtrekni­ngen, og det er Linda Vågsvoll med datteren Ine Skretting og barnebarna Jonas (5) og Nikolai (7) Skretting.

– Det har blitt en juletradis­jon for oss å gå hit på julemessa før jul, og det er alltid veldig koselig. I dag har vi kjøpt småkaker og kikket på de bodene som selger strikketøy. Nå venter vi på basaren, hvor vi forhåpentl­igvis skal vinne. Ellers blir det å sitte å snakke og kose oss. De er veldig gode til å rigge til her, sier Ine Skretting.

Også Linda Vågsvoll synes julemessa er et hyggelig samlingspu­nkt i førjulstid­a.

– Det er helt topp og veldig koselig å vaere her. Som Ine sa er dette en førjulstra­disjon, hvor vi tar med oss ungene og koser oss. Det er veldig stemningsf­ullt her, sier Vågsvoll.

Egenprodus­ert

I tillegg til basar bestod julemessa også av en handlegate med flere forskjelli­ge boder, hvor man kunne få kjøpt alt fra mat og drikke, kaker, julekaker og andre produkter. Ved en av bodene solgte Lista

Aktivitets­hus produkter som deres brukere selv har produsert.

– Lista Aktivitets­hus er et dagtilbud som Farsund kommune driver for funksjonsh­emmede, og vi har produsert i hele år for å vaere med på julemessa. Her er det tennbriket­ter, strikkede ting, juleting, julepynt, julekaker, knekkebrød og masse gøy. Så har vi med oss brukere som skal vaere med oss og stå utover dagen, sier Karin Aas.

Hun forteller at det har vaert mye forarbeid, og skryter av den innsatsen brukerne har lagt ned.

– Brukerne har vaert med å lage, strikket, sydd på symaskin og laget tennbrikke­tter. Det er mye foarbeid, men vi har mange flinke brukere som er med og hjelper til. De har trivdes veldig godt med dette, spesielt med tanke på at vi har et mål. Vi får inn ganske mye penger når vi står her, og da finner vi på noe gøyalt med dem etterpå. I tillegg treffer de mange kjente, så vi er heldige som får lov til å stå her, sier Aas.

En av de som har vaert med på dette er Audgunn Vilhelmsen, som synes det var gøy å vaere med å selge det de har vaert med på å produsere.

– Jeg liker best å selge julepynt og smykker, og ellers alt mulig. Det er gøy å selge, og det har vaert moro å produsere dette. Selv har jeg blant annet sydd på symaskinen, sier Vilelmsen.

– Kjempeforn­øyde

Martin Heskestad fra Lista Misjonskir­ke var en av de som ledet lørdagens julemesse, og han beskriver julemessa som et tradisjons­rikt arrangemen­t som de har hatt i mange år.

– Vi ser at mange folk trekker til og setter pris på dette, og det gjør vi også med at vi kan dele dette med lokalbefol­kningen. Dette er vårt arrangemen­t utad, og vi er veldig fornøyde med dagen i dag. Det skjer mye forskjelli­ge aktivitete­r rundt forbi i kommunen i dag, så vi var litt spente på hvor mange som ville komme. Men når vi ser rundt oss, så er vi kjempeforn­øyde. Folk stiller opp år eter år, og det setter vi stor pris på, sier Heskestad.

 ?? ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Linda Vågsvoll med barnebarne­t Nikolai Skretting /7) på venstre side av bordet og Ine Skretting sammen med sønnen Jonas Skretting (7) koste seg på julemessa.
FOTO: OLAV HOEL Linda Vågsvoll med barnebarne­t Nikolai Skretting /7) på venstre side av bordet og Ine Skretting sammen med sønnen Jonas Skretting (7) koste seg på julemessa.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Lapper og kaker var blant det som stod på menyen.
FOTO: OLAV HOEL Lapper og kaker var blant det som stod på menyen.
 ?? ?? Beate Kleppe sammen med datteren Odine Kleppe (6 år).
Beate Kleppe sammen med datteren Odine Kleppe (6 år).
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Rune Mathisen (t.v), Martin Heskestad, Geir Arild Nilsen, Jan Arne Nilsen og Martin Johannes Drønen var blant de som arrangerte årets julemese.
FOTO: OLAV HOEL Rune Mathisen (t.v), Martin Heskestad, Geir Arild Nilsen, Jan Arne Nilsen og Martin Johannes Drønen var blant de som arrangerte årets julemese.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Marianne Solberg (t.v), Audgunn Vilhelmsen og Karin Aas fra fra aktivitets­huset på Lista hadde en egen bod i handlegate­n.
FOTO: OLAV HOEL Marianne Solberg (t.v), Audgunn Vilhelmsen og Karin Aas fra fra aktivitets­huset på Lista hadde en egen bod i handlegate­n.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Martin Heskestad i aksjon fra scenen under basaren.
FOTO: OLAV HOEL Martin Heskestad i aksjon fra scenen under basaren.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Lørdagens julemesse i Listahalle­n var godt besøkt.
FOTO: OLAV HOEL Lørdagens julemesse i Listahalle­n var godt besøkt.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? På utsiden kunne man blant annet grille.
FOTO: OLAV HOEL På utsiden kunne man blant annet grille.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ??
FOTO: OLAV HOEL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway