Lister

– Synes de var flinke

Små og store koste seg på Ludolf og Teodorafor­estilling i helgen.

- OLAV HOEL

Årets forestilli­ng hadde som kjent fått navnet «Jul i Loshavn». Historien utspiller seg i Kapertiden fra 1807 til 1814. På denne tiden var en del rike personer, men også en del fattige. I fortelling­en møter man Olga og Tudor, som var et fattig par som til synelatend­e kunne virke litt slemme og skumle. I tillegg måtte Ludolf og Teodora hjelpe til da ingen i Loshavn hadde verken penger eller mat frem til jul.

Thelma Loshamn, som til daglig bor på Langenes i Søgne, var i Farsund på besøk hos bestemor Else Svendsen i nettopp Loshavn denne helgen, hvor handlingen i forestilli­ngen altså er lagt til. Hun synes det var moro å se forestilli­ngen.

– Det var veldig gøy, og jeg synes de var flinke. Noe av det som ble spilt inn i Loshavn var også i bestemor og bestefar sitt hus, forteller hun.

– Da de la inn gaver var de i vårt hus, og det tror jeg hun synes var litt spennende. Eller synes også jeg at det var moro å se denne forestilli­ngen. De var flinke, sier Svendsen.

– Gøy

En annen som koste seg på forestilli­ngen var Målfrid Penne Kjørrefjor­d, som hadde både en far i Inge Kjørrefjor­d og en storesøste­r i Vinni Penne Kjørrefjor­d som var med på forestilli­ngen.

– Jeg synes den var gøy, og jeg synes både Vinni og pappa var gode, sier Målfrid.

Også hennes mor Carolina Penne Kjørrefjor­d synes forestilli­ngen var bra.

– Jeg synes den var kjempegøy, underholde­nde og koselig, sier Carolina.

Fornøyd arrangør

Bortsett fra en skade på en skuespille­r tidlig i premieren er også arrangøren godt fornøyd med starten.

– Dette er helt topp, og vi storkoser oss. Første forestilli­ng gikk veldig bra bortsett fra at vi fikk en skade på Peder (Andreas Marthinsen, en av skuespille­rne, journ anm) som skyldes en vridning i kneet. Det var helt uforskyldt, og resten klarte å dekke inn for hans rolle. Publikum virket også fornøyde med forestilli­ngen. Vi er kjempeforn­øyde, og det gikk som planlagt, sier primus motor Arne Marthinsen til Lister like etter at premieren var overstått.

Skaden oppstod tidlig i premieresh­owet, og til tross for at han lå skadet bak scenen klarte likevel de andre skuespille­rne å holde fokus på det de skulle gjøre.

– Stemningen var god backstage, selv om man var bekymret for Peder som lå skadet gjennom hele forestilli­ngen, men de minste opptrådte veldig profesjone­lt, syne jeg. Så var vi heldige med at det var en lege i salen slik at vi fikk hjelp, sier Marthinsen.

Ellers innrømmer han at det kanskje er litt i overkant å ha tre forestilli­nger på en dag, to dager på rad.

– Men skuespille­rne er ved godt mot og får i seg naering, så dette skal vi klare. Det er god stemning, og vi synes det er kjempemoro. Når publikum også er glade og fornøyde, så har vi oppnådd det vi ønsket, sier Marthinsen.

Tønne

Den skadde skuespille­ren synes naturlig nok det er kjedelig å ryke ut med skade tidlig i den første forestilli­ngen, men virket likevel å vaere ved godt mot da Lister møtte han etter premierenu­mmeret.

– Det var vel i andre scene hvor jeg skulle ta imot en tønne. Den tønna skulle vaere litt tung, og derfor måtte jeg late som den var litt tung. Derfor måtte jeg hive meg litt nedover og gjøre ting man ville gjort hvis man hadde fått en tung tønne man skulle baere. Så må jeg nok ha vrikket noe eller fått beinet litt skjevt, for kneet gikk bare rett ut, forteller Peder Andreas Pedersen.

I ettertid er han glad for måten han taklet hendelsen på, og at det ikke ble et stort nummer ut av det.

– Jeg greide å holde meg noenlunde i sjakk og ikke hylte. Det er jeg veldig stolt over at jeg greide, og at de fikk baert meg ut. Jeg tror det gikk bra, og jeg tror ikke det var det folk satt igjen med da de så forestilli­ngen, men heller at det var en hyggelig opplevelse, sier Marthinsen, som hadde planer om å se resten av lørdagens forestilli­nger fra salen. olav.hoel@lister24.no

 ?? ?? Thelma Loshamn (t.v) og bestemor Else Svendsen etter premierenu­mmeret lørdag.
Thelma Loshamn (t.v) og bestemor Else Svendsen etter premierenu­mmeret lørdag.
 ?? ?? Politiet noterte seg det sjømennene hadde tatt i land.
Politiet noterte seg det sjømennene hadde tatt i land.
 ?? ?? Tudor ble arrestert for tyveri og satt i gapestokke­n.
Tudor ble arrestert for tyveri og satt i gapestokke­n.
 ?? ?? Ludolf og teodora-gjengen på scenen.
Ludolf og teodora-gjengen på scenen.
 ?? ?? Målfrid Penne Kjørrefjor­d (t.v) og Malia Andreassen-hovden etter premierefo­restilling­en lørdag.
Målfrid Penne Kjørrefjor­d (t.v) og Malia Andreassen-hovden etter premierefo­restilling­en lørdag.
 ?? ?? Peder Andreas Marthinsen ble skadet tidlig i den første forestilli­ngen.
Peder Andreas Marthinsen ble skadet tidlig i den første forestilli­ngen.
 ?? ?? Ludolf og Teodora samlet barna for å snakke om jula.
Ludolf og Teodora samlet barna for å snakke om jula.
 ?? ?? Arne Marthinsen er fornøyd med premieren.
Arne Marthinsen er fornøyd med premieren.
 ?? ?? Bakeren spilt av Steinar Reinertsen.
Bakeren spilt av Steinar Reinertsen.
 ?? ?? Presten foran forsamling­en.
Presten foran forsamling­en.
 ?? ALLE FOTO: OLAV HOEL ??
ALLE FOTO: OLAV HOEL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway