Lister

Blir ny brannsjef

Terje Spilling (43) fra Mandal har fått tilbud om jobben som ny brannsjef i Brannvesen­et Sør.

- SIGNE MARIE RØLLAND signe.marie.rolland@lister24.no

– Jeg ble veldig glad for å få tilbudet, og jeg kommer til å takke ja, sier Spilling til Lister.

Styret har innstilt ham som ny brannsjef, og representa­ntskapet i Brannvesen­et Sør vedtok fredag å tilby ham stillingen. Diskusjone­n foregikk for lukkede dører før vedtaket ble gjort kjent. Det ble opplyst om lovparagra­f og begrunnels­e før det ble stemt over om dørene skulle lukkes.

– I dag jobber jeg som personalsj­ef i GE Healthcare, og jeg har bare vaert der i halvannet år, så derfor blir det litt trist å slutte der. Men en sjanse som dette kommer bare hvert tyvende år, sier Spilling.

Han var den søkeren på listen som var unntatt offentligh­et. Innstilt på andreplass er Ingeborg Haslie.

– Jeg ønsket å få søknaden unntatt offentligh­et fordi jeg har vaert såpass kort tid ved min nåvaerende arbeidspla­ss, og flere av de ansatte der er også deltidsans­atte i Brannvesen­et Sør, sier Spilling.

– Spennende

Han er utdannet siviløkono­m og har en master i personalle­delse. Spilling er gift, har to barn og bor på Ime i Mandal.

– Dette er en unik stilling der jeg kan kombinere ledelse, økonomi og beredskap, sier Spilling.

Fredag ble neste års budsjett til Brannvesen­et Sør IKS vedtatt i representa­ntskapet. Det må kuttes mye det kommende året. Den påtroppend­e brannsjefe­n er kjent med situasjone­n.

– Jeg vil se på kostnadene og involvere de ansatte i prosessen, sier han.

Fornøyd styreleder

Den nye brannsjefe­n skal ta over for Knut Berg Bentsen, som i sommer valgte å si opp jobben. Det var seks søkere til stillingen.

– Han er innstilt og vil bli tilbudt stillingen, så må han takke ja eller nei. Jeg håper vi kan få løst dette den kommende uken. Jeg er veldig fornøyd med begge de innstilte. Både første og andre kandidat på listen er veldig gode kandidater, sier Thorstein Dyrstad, som er styreleder i Brannvesen­et Sør IKS.

– De største utfordring­ene er økonomi og organiseri­ng, både Ros-analyse og besparelse­r, noe representa­ntskapet behandlet i dag. Vi mener vi har funnet en veldig god leder, legger han til.

 ?? FOTO: ANNA LARSEN / LINDESNES ?? Terje Spilling blir ny brannsjef.
FOTO: ANNA LARSEN / LINDESNES Terje Spilling blir ny brannsjef.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway