Lister

Startet kartleggin­gsarbeidet

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG

Kvinesdal kommune har nå begynt arbeidet med å utarbeide sti- og løypeplan i den nordligste delen av kommunen.

– Vi skal identifise­re, ivareta og utvikle friluftsli­vets ferdselsår­er, samtidig som hensynet til naturmangf­old, spesielt villrein, skal ivaretas, skriver arealplanl­egger Mari Egeland i brev til grunneiere.

Ved utarbeidel­se av sti- og løypeplane­n vil kommunen nemlig legge saerlig vekt på medvirknin­g fra grunneiern­e som blir berørt av planen.

– I første omgang inviterer vi grunneiere til å komme med synspunkte­r og innspill.

Ved vurdering av tiltak innenfor hensynsson­e H560 i kommunepla­nens arealdel, skal Heiplanen legges til grunn. Det er også et rekkefølge­krav knyttet til etablering av fritidsbeb­yggelse innenfor spesifikke områder i nordlig del av Kvinesdal kommune. Dette medfører at det må utarbeides sti- og løypeplan, før kommunen kan videreutvi­kle hytte- og reiselivso­mråder med tiltak og/eller aktivitet som går inn i mot nasjonalt villreinom­råde eller videre.

– I denne omgang vil vi konsentrer­e oss om de lengre løypene, som i størst grad vil kunne påvirke villreinom­rådene. Dette vil for eksempel vaere løyper fra

Knaben til Lakkenstov­a, Lordehytta, Eftestøl og Salmeli/kvinen, opplyser Egeland.

Planen utarbeides som temaplan, uten juridisk binding. Frist for å komme med tilbakemel­ding er satt til 10. juni. På et senere tidspunkt vil de offentlig invitere alle som ønsker å komme med innspill til planen.

 ?? FOTO: IVAR EGENES ?? Karlegging­sarbeidet av sti- og løypeplan i Kvinesdal er påbegynt i den nordlige delen av kommunen.
FOTO: IVAR EGENES Karlegging­sarbeidet av sti- og løypeplan i Kvinesdal er påbegynt i den nordlige delen av kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway