Lister

Marsjerte til stuntkonse­rt i fyret

De siste årene har Borhaug musikkorps hatt tradisjon for å finne på et stunt i forbindels­e med en årlig sommertur. Med korona-avlyst tur ble stuntet i år avholdt inne i Lista fyr mandag kveld.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Mens de som gikk først inn fikk stå ute på toppen av fyret og spille, stod de øvrige musikanten­e med en meters avstand, eller tre trappetrin­n mellom hverandre, inne i selve fyret.

– Vi hadde ikke hatt noen prøver her i forkant, og tok det bare som det kom, men jeg synes det gikk veldig greit, sier korps-formann Sabrina Gabrielsen.

Tidligere har de gjort tilsvarend­e stunt andre steder i forbindels­e med sommerture­r.

– Vi har tidligere spilt i blant annet rulletrapp­er og karuseller, og er noe vi gjør bare for moro. Dette er ikke noe vi øver på, vi bare gjør det. Siden det ikke ble noe tur i år, så måtte vi ta stuntet hjemme. Dermed ble årets stund å spille inne i Lista fyr, sier dirigent Nadia Køhn.

– Utrolig fin lyd – Hvordan var det dere kom på denne ideen?

– Det var på et styremøte. Noe måtte vi jo finne på, og det fungerte veldig fint. Det var en utrolig fin lyd inne i fyret, selv om vi ikke hadde publikum der inne, sier Køhn.

Ifølge dem var årets stunt det femte i rekken, men det første på hjemlige trakter.

– Det begynte med at vi gjorde et stunt da vi var i England, noe som ble veldig godt lagt merke til. Så gjorde vi det igjen året etter, og siden har det bare blitt en tradisjon, sier Gabrielsen.

Bakgrunnen for at de gjør dette er altså for å ha det moro og skape minner for de unge musikanten­e. Stuntet ble også foreviget ved hjelp av drone.

– Det skal ikke nødvendigv­is vaere så voldsomt fint å se på, men det skal vaere gøy for ungene. Det er det viktigste. I tillegg skal det vaere et minne for dem, slik at de kan tenke tilbake på hvor «gale» vi var og glede seg over det, sier Køhn.

Mandagens stunt på Lista fyr var derimot ikke den første opptredene­n de har hatt på Lista fyr, men da har det vaert mer i seriøse sammenheng­er.

– Vi har spilt her på Lista fyr mange ganger tidligere, for eksempel da dronningen var her. Dette var derimot en mer useriøs opptreden. Grunnen til at vi likevel er i uniform er at vi i forkant av dette stuntet hvor vi marsjerte inn i Lista fyr var og tok bilder med flaggene til Alfred Vaagsvold, og det var jo seriøst, sier Køhn.

Med stunt på «hjemmebane» var det naturlig nok en del fremmøtte foreldre og andre som også ville ha med seg dette.

Dette er ikke noe vi øver på, vi bare gjør det.

Nadia Køhn

– Det var overrasken­de mange som møtte opp, så responsen har vaert fantastisk, sier Køhn mens Gabrielsen samtykker.

Avstand

Og i disse korona-tider understrek­er hun at de tok hensyn til smittevern­reglene.

– Inne i Lista fyr stod de på hvert tredje trinn opp gjennom, altså med minst en meters avstand, sier Køhn.

– Samtidig har vi laert mye i denne perioden. Selv om det har vaert utfordring­er, så har vi blitt dobbelt så kreative, sier Gabrielsen.

 ??  ??
 ??  ?? Musikanten­e er her på vei inn i fyret.
Musikanten­e er her på vei inn i fyret.
 ?? ALLE FOTO: OLAV HOEL ??
ALLE FOTO: OLAV HOEL
 ??  ?? I forkant av stuntet var det fotografer­ing med flaggene til kunstneren Alfred Vaagsvold.
I forkant av stuntet var det fotografer­ing med flaggene til kunstneren Alfred Vaagsvold.
 ??  ?? Korpsforma­nn Sabrina Gabrielsen (t.v) og dirigent Nadia Køhn er fornøyd med stuntet.
Korpsforma­nn Sabrina Gabrielsen (t.v) og dirigent Nadia Køhn er fornøyd med stuntet.
 ??  ?? Borhaug musikkorps spilte mandag kveld opp i Lysta Fyr. Her kan man se noen av musikanten­e og drillen på toppen.
Borhaug musikkorps spilte mandag kveld opp i Lysta Fyr. Her kan man se noen av musikanten­e og drillen på toppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway