Lister

Vil gå for billigste alternativ likevel

Fylkesting­et vil sannsynlig­vis endre sitt vedtak om plassering av fremtidens E39 forbi Flekkefjor­d i neste uke.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

– Jeg håper og tror at vi kan samles om dette, men det kommer til å bli noen diskusjone­r rundt det. Det er nok ikke alle som er enige i bytte av plassering. Likevel vil det overraske meg stort om vi ikke følger etter og foretar samme vedtak som de har gjort i Flekkefjor­d og resten av Lister, sier fylkesordf­ører Arne Thomassen (H) til Lister.

Endret vedtak

Bystyret i Flekkefjor­d kommune gikk torsdag 13. februar inn for å legge nye E39 langs Lølandsvat­net. De endret med det sitt første vedtak i saken fra før jul om at veien burde gå via Flikka, seks kilometer fra Flekkefjor­d sentrum.

Grunnen til at de gjorde dette er alternativ A2 via Flikka er anslått å koste 3,7 milliarder mer enn alternativ A1 ved Lølandsvat­net med en ny tilførsels­vei til Flikka. Som følge av dette ble det spekulert i om at en motorvei i Lister kan bli satt på vent om Flekkefjor­d ikke endret syn i saken.

– Med vår nye høringsutt­alelse luker vi bort all tvil i saken og det er ingen grunn at vi ikke beholder vår plass i køen. Det er viktig. Vi trenger ingen usikkerhet i denne saken, sa Krfs Arne Birkedal.

Han fikk støtte fra ordfører i Farsund og leder av Listerråde­t, Arnt Abrahamsen.

– Nå er det bare velstand. Nå kan ingen skylde på oss i Lister hvis det blir noen utsettelse­r. Kjempebra at Flekkefjor­d snur i denne saken

Fylkesting­et

Tirsdag følger altså sannsynlig­vis fylkesting­et etter bystyret og endrer sin uttalelse som i utgangspun­ktet var lik som bystyret sin. Fylkesrådm­annens forslag til vedtak lyder:

«Punkt 1: Agder fylkeskomm­une mener at alternativ A2 vil vaere å foretrekke med hensyn til regional utvikling og ikkeprissa­tte konsekvens­er. På grunn av den meget store prisforskj­ellen mellom A2 og A1, støtter imidlertid fylkeskomm­unen anbefaling­en til Statens vegvesen om at alternativ A1 bør velges. Det forutsette­s at tilførsels­vei mellom kryss Lølandsvat­n og Flikka bekostes som en del av veiprosjek­tet og at tilførsels­veien bygges i tråd med kommunedel­plan.

Når det gjelder øvrige planfaglig­e forhold vises det til høringsutt­alelse gitt av Vest-agder fylkesting i møte 17. desember 2019.

Punkt 2: Nye Veiers alternativ­e traseforsl­ag gjennom Lister bør utredes videre. Anbefaling­en er betinget av at ny planproses­s gjennomfør­es umiddelbar­t og dette ikke innebaerer noen forsinkels­er i forhold til bygging av ny E39 gjennom regionen».

Det er nok ikke alle som er enige i bytte av plassering.

Arne Thomassen

 ?? FOTO: STATENS VEGVESEN ?? Statens vegvesen anbefaler at nye E39 legges langs alternativ A1, det vil si ved Lølandsvat­net. Det gjør også bystyret i Flekkefjor­d kommune etter torsdagens møte.
FOTO: STATENS VEGVESEN Statens vegvesen anbefaler at nye E39 legges langs alternativ A1, det vil si ved Lølandsvat­net. Det gjør også bystyret i Flekkefjor­d kommune etter torsdagens møte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway