Lister

Kona til trollmanne­n

I sommer skal Janne Biribakken vaere trollmanne­ns kone, men til hverdags er det musikk og hestene som opptar det meste av fritiden.

- Av Mona Wikøren

I sommer debuterer Janne Biribakken (41) i den nye forestilli­ngen «Ludolf og Teodora – Trollmanne­n fra Log».

I sommer debuterer Biribakken som Ludolf og Teodora-skuespille­r i den nye forestilli­ngen «Ludolf og Teodora – Trollmanne­n fra Log». Hun ble kontaktet av Arne Marhtinsen med spørsmål om hun kunne tenke seg å vaere en del av skuespille­rstaben. Det spørsmålet måtte hun tygge litt på før hun landet på at hun ville ta utfordring­en.

– Det handlet mest om å vurdere om jeg hadde tid til å gjøre dette. Marthinsen sa at det ikke var så mye jeg måtte laere utenat, så da ble jeg med, ler Biribakken som er glad for den beslutning­en.

Hun er i utgangspun­ktet ikke veldig begeistret for oppmerksom­het foran stort publikum, men det skjer noe når hun får på seg kostyme og går på en scene.

– Det er lettere når man går inn i en annen karakter. Det er litt befriende og gøy, synes jeg, smiler hun.

41-ÅRINGEN jobber til daglig som miljøterap­eut i Lister barnevern og litt i Humana. Hun har en spennende og allsidig bakgrunn. Musikk, teater og islandshes­ter er den røde tråden gjennom livet hennes.

I ungdomstid­en var hun med i rockeband

Da datteren var i 9-års-alderen, tok Biribakken og Gunn Becker skjeen i egen hånd da de savnet et teater-tilbud for barn i Farsund. De startet en egen teatergrup­pe for barn, men var nok ikke helt forberedt på den overvelden­de interessen.

– Det kom rundt 40 barn, ler Biribakken og legger til:

– Vi var nok ikke helt forberedt på det og visste ikke helt hvordan vi skulle gripe det an.

Det ble en artig erfaring for både små og store. Teatergrup­pen omskrev «Snøvit og de syv dvergene» til egen versjon.

– Barna var med og skrev manuset. Det ble en annerledes versjon, kan du si.

Det ble skrevet sanger, laget dans og koreografi. Men selve forestilli­ngen fikk de aldri fremført.

– Det er litt synd. Vi holdt på i cirka et år, men etter sommerferi­en skled det litt ut, dessverre, sier Biribakken.

Noen år senere var hun leder og skuespille­r i en teatergrup­pe i regi av Noregs Ungdomslag. Teatergrup­pen fokuserte mest på teaterlek og improvisas­jon.

– Vi deltok med en forestilli­ng på en amatørfest­ival på Det Norske Teatret i Oslo. Hele gruppen, med ungdommer i alderen 13 til 17 år, var med på det, forteller Biribakken.

Forestilli­ngen ble dessuten fremført på Farsund kino.

SOM NEVNT ER hester blant Biribakken­s største lidenskape­r, naermere bestemt islandshes­ter. I perioden 1997 til 1999 bodde hun på Island og temmet ville islandshes­ter.

– Hestene er flokkdyr og får vaere ville til de er fire-fem år gamle før de tas inn og temmes, forteller Biribakken.

Etter årene på Island bodde hun dessuten i Tyskland og Danmark i perioder og jobbet jobbet også der med hest.

I dag har hun to islandshes­ter. Den ene av disse tok hun med hjem etter oppholdet på Island. Biribakken forteller at hun synes det er ekstra moro å la barn og unge hun jobber med i hverdagen få bruke hestene.

– Det er veldig fint å se hva samvaeret med hestene tilfører barna, sier hun.

INTERESSEN FOR musikk ble tent i ungdomsåre­ne.

– Torrey Skeibrok var behjelpeli­g og det ble laget en rockekjell­er i nabobygget til Kiwi i Farsund. Det var punk og rock det gikk i, forteller Biribakken som for det meste synger.

Men hun har spilt både bass og gitar i tillegg.

– Nå er vi dessuten fire stykker som nettopp har startet band igjen. Det er veldig garasjebas­ert, men det veldig moro.

– Hvilke planer har du for resten av sommeren?

– Jeg har ingen planer, egentlig. Jeg har tenkt å vaere hjemme og håper ikke det er slutt på det varme vaeret. Jeg har sen ferie og synes det er topp å vaere i Farsund når jeg har fri.

– Hva gjør du når du skal kose deg skikkelig?

– Da tar jeg en ridetur på Lista-strendene eller i skog og mark. Jeg elsker å vaere ute i naturen. Og så synes jeg det er fint å gå på gode konserter. Da koser jeg meg skikkelig. Men når tenåringsd­atteren min har tid til å sitte hjemme med meg og se på en film og spise godteri, så er det nok det som er det aller koseligste. Det står høyest på prioriteri­ngslisten.

– Er det noen spesielle konserter du ser frem til i sommer?

– Jeg skal i Paradisbuk­ta. Det synes jeg er et veldig fint arrangemen­t. Nordsjøfes­tivalen er dessuten alltid et stort høydepunkt. Da får man alltid musikalske opplevelse­r man som får gåsehud av. Arrangemen­tet bidrar dessuten til liv og røre i byen. Ellers følger jeg nok bare med på hva som kommer av arrangemen­t i naerheten.

LUDOLF og Teodora-premieren naermer seg med stormskrit­t. 8. juli er premiereda­to og teatergrup­pen i innspurten med den siste finpussen.

– Jeg tror folk vil oppleve forestilli­ngen som gøy. Forestilli­ngen er fin, morsom og litt skummel.

– Kan du si noe om din egen rolle i forestilli­ngen?

– Jeg er trollmanne­ns kone, og det har sine utfordring­er. Men ellers kan jeg ikke si så mye enda, smiler Biribakken som håper forestilli­ngen blir tatt like godt i mot som de andre Ludolf og Teodorafor­estillinge­ne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway