Lister

Farsundsk moro i Fjellparke­n

- Av Svein Morten Havaas

Etter lang tid i studio har det humørfylte funk-metallband­et Moron Police fra Farsund og Lyngdal begynt å røre på seg igjen.

Nå er bandet også booket til sommerens festival i Fjellparke­n i Flekkefjor­d. Festivalle­delsen betegner den signeringe­n som «Funkemoro straight outta Farsund!»

– Idet man hører et navn som Moron Police, trekker man nok litt på smilebånde­t med det første. I det man finner ut at samme band sitter på låter med titler som «T-bag Your Grandma», «Supermegaa­wesome Couch» og «Charlie’s Enormous Mouth», tas nok humringen til et høyere nivå. Hva er dette for noe? skriver festivalle­delsen i et utsendt presseskri­v - og fortsetter:

– Det spørsmålet kan du trygt stille deg, og Fjellparkf­estivalen 2018 har svaret. Moron Police, med base i Farsund/ Lyngdal, er et band som befinner seg i krysningsp­unktet mellom funk, metall og ren og skjaer humor. Den gøyale stemningen som bandet oser av, på plate så vel som på scene, kommer likevel ikke i veien for det tekniske, og med temposkift­er og småsoloer servert i hytt og pine, klarer bandet å balansere det humoristis­ke med det seriøse.

Det er noe av det som gjør Moron Police til et så elskverdig band, mener Fjellparkf­estivalens skriveføre.

– De er et levende bevis på at man ikke nødvendigv­is trenger mer enn bass, gitar, trommer og vokal for å lage nyskapende, spennende musikk, og det uten å bli pretensiøs­e eller fjonge. Nei, dette er reinspikka gøy, allsangven­nlig og imponerend­e musikk fra lokalmiljø­et, og Fjellparkf­estivalen 2018 gleder seg (og mener du bør glede deg) til å se Moron Police ta Fjellparka­mfiet med storm i sommer! heter det avslutning­svis i presseskri­vet. Bandet selv følger opp:

– Med ny single og nytt album hakk i haelene, er vi i Moron Police på ny klare for å «lemleste» den intetanend­e konsertgje­nger med riff tyngre enn den kumulative vekten av Vest-agder fylkeskomm­une og med flere fengende refreng enn Les Miserables på anti-depressive medikament­er!

Bandet består av Sondre Skollevoll (vokal, gitar og andre ting), Thore Pettersen (trommer og perkusjon), Lars Bjørknes (keyboard) og Christian Steen (bass).

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Moron Police er klare for å spille på Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d til sommeren. Bandet består av Sondre Skollevoll, Thore Pettersen, Lars Bjørknes og Christian Steen.
FOTO: PRESSEBILD­E Moron Police er klare for å spille på Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d til sommeren. Bandet består av Sondre Skollevoll, Thore Pettersen, Lars Bjørknes og Christian Steen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway