Lister

Vellykket kortreff med naboer

- Av Mona Wikøren

Alf Morten Normann, nestleder og pr-ansvarlig i Norges Korforbund Sørlandet, har sendt et liten oppsummeri­ng av treffet og beskriver arrangemen­tet som meget vellykket.

Med på treffet var sangere fra Egersund Mandssang Forening, Hollenderb­yens Dannende Duer (Flekkefjor­d), Flekkefjor­d Sangforeni­ng, Sangkoret Nordvesten (Farsund), Kormix (Farsund/lyngdal) og Korissima (Mandal).

Normann skriver til Lister24 at Norges Korforbund Sørlandet stod som arrangør, med styreleder, Kåre Eie, som primus motor.

– Ellers medvirket også Reinhard Lillebø fra Farsund. Margot Kis fra sangkoret Nordvesten påtok seg oppdraget ved å varme opp de cirka 230 sangerne i Spira i Flekkefjor­d, skriver Normann.

Faglig personer på arrangemen­tet var Anne Haugland Balsnes som er norsk kordirigen­t og professor i musikk ved UIA.

– Hun har en master i korledelse fra Norges musikkhøgs­kole og en master i musikkvite­nskap fra Universite­tet i Oslo. Anne Balsnes ga korene direkte tilbakemel­ding etter fremføring av to selvvalgte nummer. Irene Sandtorv er sangpedago­g fra Kvinesdal, og hun underviste solister fra de deltakende korene parallelt med at korene sang i storsalen, skriver Normann.

Lørdag var 230 korsangere fra regionen, og våre naermeste nabobyer i øst og vest, samlet i kultursent­eret Spira i Flekkefjor­d for nabokor-treff.

 ??  ?? Sangkoret Nordvesten fra Farsund i aksjon i Spira.
Sangkoret Nordvesten fra Farsund i aksjon i Spira.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway