Lister

Bruk øyeblikken­e og elsk din neste

-

Lady Diana sa engang: «Noen må gå ut i verden og bare elske mennesker.»

Det samme gjelder for oss, vi må iblant gå ut av komfortson­en vår, og omfavne verden og menneskene slik de er. Av natur kan vi vaere skeptiske og varlige, og det er det ikke noe galt i, men vi må ikke begrense oss sånn at vi ikke tør å møte verden med dets mangfold og fargerike fellesskap, for da går vi glipp av mye.

Nasse Nøff tittet på Ole Brumm der han satt i sengen sin og koste seg med sin honningkru­kke. Da sa Nasse til Brumm: «Brumm, vent aldri på det perfekte øyeblikk. Ta alltid hvert eneste øyeblikk og gjør det til ditt mest perfekte.»

I Bibelen leser vi at Jesus gikk omkring og mødte mange forskjelli­ge og alle slags mennesker og rørte ved dem på sin spesielle måte. Et møte med Jesus forandret livene til dem som kom i kontakt med ham. Vi kan også vaere med til å gjøre en forskjell i et annet menneskes liv. Vi kan løfte et menneske opp ved blott å gi et lyttende øre, vennlig ord, et lite smil, en hjelpende hånd. Vi blir velsignet tilbake når vi gir av vår kjaerlighe­t og omtanke, og når Gud er med i det vi gjør, da blir vår lille gjerning til så utrolig mye mer.

Vi må gripe hvert øyeblikk og bruke det til Guds aere. Jesus har fortalt oss hva vi skal gjøre: En av de lovkyndige blant dem ville sette ham på prøve og spurte: «Mester, hvilket bud er det største i loven?» Han svarte: «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første bud. Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv. På disse to bud hviler hele loven og profetene. Matt 22

 ??  ?? Jacobina Heinesen, korpsleder Frelsesarm­een i Farsund
Jacobina Heinesen, korpsleder Frelsesarm­een i Farsund

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway