Lister

Ordføreren: – Litt annerledes enn vedtatt plan

-

Ifølge Farsund-ordfører Arnt Abrahamsen skiller Rambølls forslag seg litt ut fra en allerede vedtatt regulering­splan for dette området.

– Mens Rambøll foreslår en utbygging som strekker seg foran Sjømannshj­emmet, vedtok vi en regulering­splan allerede i 2011 litt bortenfor der de foreslår. Det Rambøll har gjort her er derfor å gjøre litt om på en allerede vedtatt regulering­splan. Ser man på arealet som er tegnet inn, så er det større det vi har laget. Her har vi også tatt høyde for å ha en kai på utsiden av det feltet som kan gi et litt mer kombinert område hvor større båter og kanskje en cruise-båt kan legge til, sier Abrahamsen.

Dersom de skulle gå for Rambølls forslag, blir de nødt til å omregulere.

– Rambøll har her pekt på muligheter, og lagt det litt annerledes. De har i sitt forslag tatt mer av strandlinj­en og bryggen mot det gamle rederikont­oret inn i det området, mens vi altså går lengre ut i sjøen i regulering­splanen. Nå har jeg derimot ikke fått sett forslagene opp mot hverandre. Nå kommer Rambøll og presentere­r forslaget i formannska­pet 13. februar, og etter det må vi se på om det er noen av de foreslåtte muligheten­e vi ønsker å benytte oss av, sier Abrahamsen.

Han er likevel glad for at det nå foreligger en analyse rundt dette temaet.

– De har tatt for seg det vi har bedt om, og utarbeidet etter våre spesifikas­joner. Samtidig har de tatt seg friheten i å foreslå andre ting. Vi synes det er flott å få forslag fra en ekstern leverandør. Det er noe vi trenger. Det er ikke enkelt å utvikle en by preget av vern, mange grunneiere og sammensatt­e regulering­splaner. Det de har kommet med er spennende og interessan­t. Noe kan vaere aktuelt mens annet definitivt ikke er aktuelt, uten at jeg kan peke på noe konkret akkurat nå. Det er mange private eiendommer og regulering­splaner og vi har en mengde små regulering­splaner i sentrum å forholde oss til, så spørsmålet er hva vi vil velge ut og som gi oss utbytte. Dette er noe vi må diskutere etter presentasj­onen, sier Abrahamsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway