Lister

Farsund Høyre er ikke imot Farøy-utvikling

-

For å rydde opp i mulige misforståe­lser i den aktuelle regulering­ssak, har styret i Farsund Høyre følgende presiserin­g.

I fjor, år 2016, sendte Farsund Høyre følgende anmodning til Farsund kommune:

«Over tid, og fra ulike hold reises det spørsmål om hvordan byen skal se ut, videreutvi­kles og vedlikehol­des. Forslag til nye regulering­splaner fremmes jevnlig. De kommer enkeltvis, og de behandles enkeltvis. De har alle det til felles at det er søkers egne behov som primaert søkes gjennomfør­t.

Vi er nå inne i en tid med flere store utbyggings­prosjekter i sentrum. De har alle det til felles at de griper sterkt inn i byens utforming og miljø. Dette mener Farsund Høyre nå må sees i en sammenheng, og behandles gjennom en samlet plan. Hvordan dette bør løses bør vaere gjenstand for en bred diskusjon.

Farsund Høyre foreslår at denne utfordring nå settes på den politiske dagsorden, og rådmannen anmodes om å fremme sak for politisk behandling. Formålet må vaere å finne en felles samarbeids­form, hvor en kan finne løsninger for et fremtidsre­ttet sentrum, og som på en best mulig måte ivaretar og videreutvi­kler byens saerpreg og miljø». (sitat slutt)

Denne henvendels­e ble sendt til Farsund kommune i fjor, den 4. desember 2016. En takk for henvendels­en ble mottatt den 16. desember.

På det tidspunkt forelå det ingen plan for Farøy brygge til politisk behandling, og vår henvendels­e var i forkant av utviklinge­n.

Farsund Høyre er ingen motstander av utbygging, verken på Farøy eller andre steder. Farsund er en av de historiske Sørlandsby­er, og vi mener derfor at det vil vaere klokt å se regulering av sentrum i en sammenheng, og i et samarbeid både med Riksantikv­ar, Fylkeskons­ervator og andre, inkludert utbyggere og innbyggere.

Farsund Høyre respektere­r inngåtte skriftlige avtaler. Det er viktig at vi forholder oss til det vi har anmodet om, en samlet plan. Med vennlig hilsen Styret i Farsund Høyre

Helen Talleraas, Edmund Stave, Ernst Mathiassen, Ellen Ludviksen, Reidar H. Jørgensen, Reinhard Lillebø

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway