Lister

Hvor går veien videre de neste fire årene???

-

Jeg ser med gru på at en rødgrønn regjering kan overta maktens tinde i Norge. Ap, SV, Sp og MDG sin ideologi og i sine programmer spriker i alle retninger innen verdiskapn­ing, miljø, skole, helse, flyktningp­olitikken og utbygging av infrastruk­tur i dette landet. En nødvendig moderniser­ing og utbygging av Norge vil hele tiden lammes av kompromiss­enes løsninger. Tenk hvordan Norges mest proteksjon­istiske parti Sp vil legge føringer på Ap sin politikk sammen SV, pluss et « sterkt» MDG. Ikke rart at Ap mer eller mindre kun har brukt Listhaug som sitt eneste politiske våpen i denne valgkampen etter at et ekstra skattetryk­k på 15 milliarder ble tatt av «menyen».

I denne valgkampen har Høyre satt fokus på tilrettele­gging av verdiskapn­ing ved blant annet å redusere formueskat­ten saerlig på arbeidende kapital, har satt fokus på kunnskap og kompetanse i skolen, effektivis­ering, utbygging av infrastruk­tur og nødvendige snuoperasj­oner for å kunne møte fremtidens utfordring­er nasjonale og internasjo­nalt. Vi har startet opp et helt nødvendig utviklings­arbeid i dette landet som de rødgrønne punkt for punkt vil reversere dersom de kommer til makten. Det vil koste tid og penger. Norge har vaert inne i en merkbar oljekrise, men er nå i en økonomisk positiv utvikling, arbeidsled­igheten går ned og det blomstrer som aldri før ute i distrikten­e. (til Sp sin store fortvilels­e).

MEN det er hele tiden nye utfordring­er, mye som må forbedres og slik vil det alltid vaere i et samfunn som hele tiden er i endring. Vi ser hvor statlige overføring­er kan strammes inn og omdisponer­es. Her er en jobb å gjøre.

Ap sitt stunt med å fri til laererne, skoleleder­e, elever og foreldre med å love at 3.000 nye laerere skal ansettes i skolen, viser hvordan de nå panisk ser SV som et konkurrere­nde parti i denne sluttinnsp­urten. Hvilken kompetanse disse laererne skal ha, og hvordan man skal løse dette rekrutteri­ngsspørsmå­let sier de ikke noe om. Etter lang tid i skolen vet jeg at flere penger og flere laerere ikke nødvendigv­is utløser bedre kvalitet i et laeringsmi­ljø, hadde det bare vaert så enkelt. Vi trenger både her og i samfunnet generelt en tydelig og målrettet plan og styring, vaere forutsigba­re i våre prioriteri­nger av ressurser.

DET gir oss en større handlefrih­et og en bedre økonomi. Slik er det privat, i stat og kommune.

I Høyre har vi tro på at alle kan bidra til å få et bedre samfunn hver fra sitt ståsted, å stille krav til den enkelte er den beste tillit du kan gi et menneske.

Det å behandle menneskene likt er å gjøre dem den største urett. Derfor er det å tilrettele­gge for vekst og en positiv utvikling i samfunnet et felles ansvar. Dette er vår største politiske utfordring.

Godt valg!

Inger Stray Jensen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway