Lister

11. september er et veivalg for Vest-agder

-

Mange partier snakker om samferdsel. Høyre i regjering har vist at vi prioritere­r det i praksis. De siste fire årene er bevilgning­ene til vei og bane økt med over 50 prosent, og forfall er snudd til fornyelse på norske veier. Denne satsingen må fortsette.

De neste tolv årene er Høyre, Frp, KRF og Venstre enige om at det skal brukes over 1000 millarder kroner på vei og bane. Sammen har vi laget Nasjonal Transportp­lan 20182029, en helhetlig plan som tar hensyn til at landet vårt er langstrakt og har ulike utfordring­er.

I denne planen ligger det både en kraftig satsing på kollektiv i byene, en offensiv plan for jernbanen og betydelig satsing på nye og bedre veier. Samtidig gjennomfør­er vi reformer i både vei- og jernbanese­ktoren som skal frigi milliarder av kroner til nye satsinger og raskere gjennomfør­ing.

Det er bred enighet i Stortinget om satsingen på jernbane. Når det gjelder veier er historien en annen. MDG og SV ønsker å kutte dramatisk i veisatsing­en. MDG vil kutte tre fjerdedele­r av regjeringe­ns veisatsing, mens SV vil kutte nesten halvparten. I Vest-agder vil det kunne gå utover utbygginge­n av firefelts E39 og E18. SV og MDG sine velgere er formodentl­ig klar over dette, og tilfreds med det.

Problemet er at mens Høyre, Frp, KRF og V har stått sammen om en plan, vil Ap og Senterpart­iet i en ny regjering ifølge de siste målingene vaere

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway