Lister

– Jeg skjelver fremdeles

- Av Siw Eline Holmen

Kari Ritter Eriksen forbarmet seg over uttallige kommunale bed. Hun har lukt og plantet. Tirsdag kveld fikk hun endelig betalt – med Kaperprise­n.

Det ble klart tirsdag kveld, da prisen ble delt ut på Torvet i Farsund. Det er Farsund- og Lista handelssta­nd som deler ut prisen, og årets avgjørelse var ikke en vanskelig en, skal vi tro Alf-erik Martinsen i handelssta­nden:

– Vi brukte vel kanskje et kvarter på å vaere helt enstemmige i avgjørelse­n, sa Martinsen under utdelingen. Det var leder av familie- og kulturkomi­teen, Svein Harberg (H) som sto for selve overrekkel­sen.

Prisvinner­en selv ble «lurt» til å vaere tilstede, ettersom Saelør og Lista kystlag skulle stå på stand.

– Det er helt utrolig. Jeg skjelver fremdeles, sier Eriksen til Lister etter utdelingen.

– Jeg ble virkelig tatt på senga, men det er veldig hyggelig at jeg mottok prisen. Nå har alderen begynt å innhente meg, men jeg vil holde på så lenge helsa holder, fortsetter den glade prisvinner­en.

Juryens begrunnels­e er som følger:

«Årets prisvinner er aktiv på mange områder. En frivillig kulturentu­siast som er med på mye av det som skjer i kulturkomm­unen Farsund. Hun er en av dem som kanskje ikke står lengst fremme når bildene skal tas, eller talene holdes – men er likevel en viktig brikke for å få hjulene til å gå rundt. Selv om hun ikke er i fra Farsund, har hun de siste årene gjort Farsund til sitt nye hjem. Hun har alltid hatt naer tilknytnin­g til Farsund. Her har hun både hytte og mye familie. Hennes mor kom også fra Farsund, og derfor flyttet hun hit i 2011 – og her er hun aktiv som frivillig i Nordsjøfes­tivalen, Farsund Jazz- og viseklubb, Farsund hagelag og ikke minst Saelør og Lista kystlag som er her i dag under årets Kaperdager».

Videre i begrunnels­en står det blant annet:

«Hun har en avtale med Farsund kommune om å jobbe frivillig i bedene. Hun har luket og beplantet bed på Borhaug, Vanse og i Farsund - og fint blir det. Det er bare å ta av seg hatten for at det finnes slike mennesker. Hun er utdannet gartner og har tidligere undervist ved Dønnesmoen gartnersko­le i Grimstad. I vinter fylte hun 70 år – og da passer det ekstra bra at Kari Ritter Eriksen fra Grimstad får årets Kaperpris - først og fremst for den utrolige innsatsen hun gjør som frivillig i kommunale bed og frivillig kulturarbe­id ellers.»

 ??  ?? Årets prisvinner ble tatt på senga da hun mottok prisen.
Årets prisvinner ble tatt på senga da hun mottok prisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway