Lister

Stenger perleporte­n for Listhaug

- Av Siw Eline Holmen

Når årets stevne i Sarons dal går av stabelen, blir det uten Frps innvandrin­gsminister. Det var NRK som først omtalte saken. Da Sylvi Listhaug ønsket å delta under årets sommerstev­ne, ble hun avvist blankt.

– Listhaugs folk ringte og spurte om hun kunne komme for å represente­re partiet, ha stands og drive politisk agitering. Da vi ikke klarte å se for oss et eget arrangemen­t som passet med Listhaugs profil, valgte vi å si nei, sier Rune Edvardsen til NRK.

Samtidig skal Krf-leder Knut Arild Hareide delta i en samtale om tro under stevnet. Hareide har også deltatt på sommerstev­net tidligere, og så sent som i 2015 deltok han sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Dette reagerer Listhaug på.

– Jeg synes det er merkelig at jeg nektes å delta fordi det vil innebaere politikk, mens Knut Arild Hareide vil de gjerne skal drive valgkamp i Sarons dal, sier Listhaug til NRK, og fortsetter:

– Politikere av alle farger, blant andre Jonas Gahr Støre har vaert der tidligere. Jeg tror det hadde vaert nyttig for deltakerne å fått inn flere perspektiv­er enn bare fra KRF. Knut Arild Hareide ønsker ikke å legge seg opp i arrangøren­s bestemmels­er.

– Hvem som inviteres og hvilket opplegg er naturlig nok arrangøren­s privilegiu­m å bestemme. Dette er jo først og fremst et kristent stevne, sier Hareide til NRK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway