Lister

Venter 800 spillere til

Stor fotball- og håndballtu­rnering i helgen

- Av Malene Sørensen Lundberg

Det er forventet stor oppslutnin­g om den lokale fotballog håndballtu­rneringen i Farsund i helgen.

– Farsund har i alle tider hatt et godt håndballmi­ljø. Nå har jeg holdt på i 13 år i denne jobben, og de siste åtte til ti årene har de pratet om hvor moro det ville vaere med en håndballcu­p. Og så er det plutselig noen som biter på agnet og kommer i gang med det. Og det er det det står på: for det er stort sett selve gruppene som må styre med det, sier Hans Kristian Eilertsen i FIL.

Programmet byr på standard håndball- og fotballkam­per fra kommende fredag til søndag.

Dugnad

Totalt er de omlag 20 personer på dugnad for å holde gang på cupen.

Selv om planen opprinneli­g var å starte opp Kapercup i år, ble turneringe­n arrangert i det små i fjor. Det gav dem større innsikt over hva som falt i smak, og hva som burde endres. Det har de tatt med seg til årets anledning.

– Vi fikk mest lokallag med oss i fjor, men det ble 23 lag. Mens i år ble det 62, opplyser Morten Lynge Poulsen.

Poulsen forteller at de har gode forhåpning­er for cupen.

– I fjor gikk det veldig bra og da var vi heldige med vaeret. Det handler jo om å få bygget opp en cup som blir litt størrelse på; som både skaper godt for idrettslag­et økonomisk og på ryktet, og ikke minst for handelssta­nden.

–Og for hele kommunen. Til og med Lister drar kanskje fordel av dette. Målet for håndballgr­uppa, som styrer dette, er å få guttene på banen og spille håndball. Det er jo stort sett jentene som spiller håndball, påpeker Eilertsen.

800 deltakere

Totalt er det hittil registrert 17 fotballag som skal spille under Kapercup. Turneringe­n er for barn og unge i alderen elleve til 16 år, og det spilles både i Alcoahalle­n og Listahalle­n.

Ifølge Poulsen blir det omlag 650 spillere og 110 ledere.

–Vi blir cirka 800 på festen, tilføyer Eilertsen.

Og at det ligger en del planleggin­g og ressurser bak skal det ikke sees bort ifra.

– Det er mye prøving og feiling, vi har ikke gjort dette så mye før. Vi hadde en myk start i fjor, sier Poulsen.

Det er lagt til rette for overnattin­g på store deler av Flyparken under Kapercupen. Der er det også tilrettela­gt for Go-cart

 ??  ?? I helgen sparkes Kapercupen i Farsund i gang. Da blir det fotball og håndball turnering for barn og unge. F.v: Hans Kristian Eilertsen, Gunnar Fossland, Espen Tønnessen og Mort
I helgen sparkes Kapercupen i Farsund i gang. Da blir det fotball og håndball turnering for barn og unge. F.v: Hans Kristian Eilertsen, Gunnar Fossland, Espen Tønnessen og Mort

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway