i Form (Norway)

Introduksj­on: Magetema

Noen er fyldige, andre flate. Noen fungerer, andre ikke. Mager er vidt forskjelli­ge, men én ting har leserne våre felles: Dere er opptatt av den. Derfor har vi lagd et temanummer der du kan lese om alt fra forstoppel­se til supre øvelser.

-

Hva er dere mest opptatt av? Hvordan spiser dere, hvilke treningsfo­rmer foretrekke­r dere, og hvor fornøyde er dere egentlig med magen? Over 4000 har deltatt i den store helseunder­søkelsen 2019 og svart på spørsmål om alt fra matvaner til dorutiner, og altså også om forholdet til magen. Det er vi kjempeglad­e for, siden vi laerer masse og kan lage et enda bedre magasin når vi vet hva som opptar dere. Tusen takk for det.

Denne utgaven har vi dedikert til magen. Hvorfor så stort fokus på den? undrer du kanskje. Fordi vi har en teori om at magen er veldig viktig for mange, og det bekrefter heldigvis svarene i den store helseunder­søkelsen. Hele 95 prosent sier nemlig at magen er svaert eller ganske viktig for det generelle velvaeret. Og nettopp magen har virkelig stor betydning for

hvordan vi har det. Rent fysiologis­k er den uunnvaerli­g, men magen er mye mer enn bare en del av fordøyelse­n. Den slår seg vrang og gjør vondt når du ikke har det bra, og fylles med sommerfugl­er når du er forelsket. Den reagerer med å bli oppblåst og forstoppet når du ikke fôrer den med riktig mat, og kanskje med diaré når du har altfor mye å gjøre.

Alle svarene viser at dere gjør mye for å holde magen i toppform, og mange av dere vet ganske mye om hva som fungerer og hva dere bør holde dere unna. Men fordøyelse­n går ikke alltid på skinner, og de fleste drømmer om å gå ned rundt magen.

Vi har lest alle svarene og brukt dem til å lage alle de artiklene du finner på de kommende sidene. Når du har lest hele magasinet, er du ekspert på alt fra et sunt midjemål til de beste mageøvelse­ne og hva som får bukt med forstoppel­se. Kos deg!

 ??  ??
 ??  ?? 30 % 4 % 1% Svaert viktig Ganske viktig Litt viktig Overhodet ikke viktig
30 % 4 % 1% Svaert viktig Ganske viktig Litt viktig Overhodet ikke viktig
 ??  ?? 65 %
65 %

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway