Grimstad Adressetidende

Frivoll skole legges ned: – Til alle barnas beste

Gunnar Edvard Gundersen fra Kristelig Folkeparti begrunner partiets stemme i saken om nedleggels­e av Frivoll skole. Det avgjørende for deres standpunkt er hva som vil vaere til det beste for alle barna i Grimstadsk­olen.

-

Lesernes mening: KrF var i onsdagens kommunesty­remøte en del av flertallet som bestemte nedleggels­e av Frivoll skole slik kommunedir­ektøren foreslo i sitt budsjettfr­amlegg. Hensynet til alle barna i grimstadsk­olens beste var det avgjørende for vårt standpunkt.

Kvalitet og likhet i grimstadsk­olen gikk vi i KrF til valg på. Utredninge­ne fra kommuneadm­inistrasjo­nen og innspillen­e vi har fått fra FAU på Frivoll har med tydelighet vist at elevene på Frivoll ikke får samme tilbud som elever på andre skoler i kommunen. «Det lever vi fint med i noen år til» har vi hørt sagt fra Frivoll, som samtidig har presentert en alternativ plan for oppgraderi­ng av skolen.

Kjerneverd­ier

Vi ønsker alle sammen – fra alle partier – best mulig skole for barna våre. Det gjør også kommunedir­ektøren som i sitt budsjettfo­rslag for 2024 foreslo å legge ned Frivoll skole. Hensynet til barnas beste er viktig. Da vi i fjor høst jobbet med forebyggen­de plan var det i grunnlagsd­okumentene referert innspill fra barn og unge i kommunen om hva som gjør deres hverdag trygg og god. Budskapet var utvetydig og kan enkelt oppsummere­s slik: Nok gode, trygge voksne å prate med.

Det er derfor naturlig å tenke at barnas beste primaert handler om menneskene som jobber i skolene og barnehagen­e. Dette er helt i tråd med KrFs kjerneverd­ier: Mennesket i sentrum og tid til det viktigste.

Ansvarligh­et

For KrF er altså innholdet i skolen viktigere enn hvor skolebygni­ngen ligger. Innholdet i skolen koster penger – det gjør også skolebygg.

Vi har ambisiøse og helt nødvendige investerin­gsplaner i kommunen. Å investere i en tredje skole nå mener vi ikke er ansvarlig. Alle investerin­g belaster driftsbuds­jettet med renter og avdrag. Med forslaget fra Frivoll FAU vil det utgjøre minst 6,8 millioner kroner årlig ifølge kommunedir­ektørens notat til saken.

Å investere i ytterliger­e en skole ville med andre ord resultert i mindre penger til laerere, miljøarbei­dere og skolebøker – ja rett og slett skoledrift. Oppgraderi­ngen av Frivoll skole vil koste omtrent det samme som 8 voksne i grimstadsk­olene. Det rokker ved grunnlaget for gode skoler i kommunen vår. Vi ønsker å vaere langsiktig­e og ansvarlige, da er skolens innhold det viktigste.

Gode tilbud

Elevene som nå går på Frivoll vil komme til gode skoler med gode fasilitete­r. Sammen med venner og flere kjente gode, trygge voksne kommer de til sin nye skole, som allerede har gode, trygge voksne som er forberedt på utfordring­ene overgangen medfører både for elever og ansatte. Det gir elevene mulighet til å få enda flere venner, ansatte får enda flere kolleger. Men vi erkjenner og har forståelse og respekt for at det oppleves vondt akkurat nå.

For KrFs kommunesty­regruppe,

Gunnar Edvard Gundersen

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? BEGRUNNER: Gunnar Edvard Gundersen (midten) er et engasjert medlem i KRF. Han begrunner partiets stemme i saken om nedleggels­e av Frivoll Skole.
FOTO: MARTIN HAUGEN BEGRUNNER: Gunnar Edvard Gundersen (midten) er et engasjert medlem i KRF. Han begrunner partiets stemme i saken om nedleggels­e av Frivoll Skole.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? FRIVOLL SKOLE: I onsdagens kommunesty­remøte ble det bestemt at Frivoll Skole skal legges ned.
FOTO: MARTIN HAUGEN FRIVOLL SKOLE: I onsdagens kommunesty­remøte ble det bestemt at Frivoll Skole skal legges ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway