Grimstad Adressetidende

Bilverkste­dene må innfri nye krav

Nå må frie verksteder og kjeder sertifiser­es gjennom en ny ordning for å sikre seg rett til viktig kjøretøyin­formasjon. – Bra for bileierne, mener bransjefol­k.

- Baard Larsen baard@gat.no

Fra 1. februar er EU-reglene som stiller nye krav til merkeuavhe­ngige verksteder gjort gjeldende i Norge. Disse må nå igjennom en sertifiser­ing for å sikre seg tilgang til reparasjon­sog vedlikehol­ds informasjo­n fra kjøretøypr­odusentene og deres systemer.

– Det dreier seg om teknisk informasjo­n som behøves i bruken av diagnoseve­rktøy. Sertifiser­ingen b liren døråpner inntilnødv­endigkunns­kap om sikkerhets­systemer, programvar­e og avansert teknologi, sier Gjermund Hjell, kjedeleder i Automester, i en pressemeld­ing.

Tidlig ute

En rekke av kjedens verksteder har allerede kvalifiser­t seg gjennom den nye ordningen, som heter Sermi (Security-Related Vehicle Repair and Maintenanc­e Informatio­n). I tillegg har mange av de øvrige startet prosessen.

–Forbileier­ne gir dette trygghet fora t servicetil­byderen de ønsker å benytte har all relevant kunnskap om kjøretøyet. Den nye ordningen vil dermed bidra til å sikre reell valgfrihet på verkstedma­rkedet, sier Hjell.

De nordiske landene har vaert tidlig ute med å gjøre reglene gjeldende. Verksteder som omfattes av kravene børskaffe seg Ser m i-sertifikat­ets å raskt som mulig, i følgeserti­fisering s selskapet Kiwa, som jobberme d implemente­ringen i Norge.

Økende

– I motsatt fall kan man oppleve at fabrikante­ne etter hvert blir tilbakehol­dne med å dele informasjo­n, saerlig når alle de store landene i EU har faset inn ordningen i løpet av våren, sier forretning­s utvikler Roar Gudbrandse­n i Kiwa.

– I Norge naermer vi oss nå 150 sertifiser­te verksteder, og antallet øker raskt. En konsekvens av ordningen er at også kunden som leverer bilen til service må legitimere seg. Det kan gjøre det vanskelige­re for tyvebander å operere med stjålne biler over landegrens­ene, anføres det i pressemeld­ingen.

Sertifiser­ingen forutsette­rgyldigfir­ma attest, tilstrekke­lig høy ansvarsfor­sikring og et rent straffereg­ister for medarbeide­re som skal omfattes av autorisasj­onen.

 ?? FOTO: COLOURBOX/LEV DOLGACHOV ?? ENDRING: For å vaere sikret tilgang til fabrikante­nes kjøretøyin­formasjon må norske bilverkste­der sertifiser­es gjennom en ny ordning.
FOTO: COLOURBOX/LEV DOLGACHOV ENDRING: For å vaere sikret tilgang til fabrikante­nes kjøretøyin­formasjon må norske bilverkste­der sertifiser­es gjennom en ny ordning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway