Grimstad Adressetidende

– Det kan jo ikke bli så mye bedre enn dette

Mange har testet skiene og tatt turen ut i skiløypene på Dømmesmoen. Og tilbakemel­dingene er at det er perfekte forhold.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

Solveig Hortemo og Dennis Birkenes hadde også tatt turen ut før de skulle gå i barnehagen og hente barn der.

– Dette er veldig deilig, også er det så fint føre. Det er strålende solskinn og ikke et vindpust. Det kan jo ikke bli så mye bedre enn dette, sier Hortemo.

Fantastisk

– Det er helt supre forhold her i dag. Det kan ikke bli bedre enn dette. Det er fantastisk.

Dette sa Arne Kristian Skiftenes til Adressa da vi traff ham i lysløypa på Dømmesmoen. Og selv om det fortsatt var relativt kjølig med rundt 10–11 minusgrade­r, var likevel idyllen sikret. Og vel så det. For her var det knallfin sol fra skyfri himmel, det gnistret i snøkrystal­lene i snøen og det spraket fra bakken når man gikk på den.

Gått spå ski siden han var 12

Det var flere som hadde tatt turen rett opp etter jobb for å sikre seg de magiske forholdene her mandag. En av dem som ikke hatt vaert på jobb først, var Arne Kristian Skiftenes.

78-åringen har nemlig blitt pensjonist for tre år siden, men selv om han har blitt voksen etter hvert, har han ikke mistet interessen for skigåing. Han har nemlig gått på ski, også aktivt på Imås, siden han var rundt 12 år gammel. Han var derfor i sitt ess når forholdene var slik de var.

– Føret er også helt perfekt. 10 minusgrade­r er flott det, selv om den smøringen jeg har brukt i dag, gjør at det går litt trått, sier han.

Han sier at han har brukt Swix VR40 mandag, en smøring som ligner på blå Swix. Men tirsdag gikk han for grønn.

Den 78-årige skientusia­sten var egentlig på hytta på Hovden for å gå på ski, men lørdag måtte han sette kursen mot Grimstad igjen. Da var det nemlig 28 iskalde kuldegrade­r på toppen av Setesdal, og det blir altfor kaldt å gå på ski i. Da passer det bedre med «bare» minus 10–11 på Dømmesmoen mandag.

– Helt fantastisk

Anne Karine Seland var også ute og testet forholdene på Dømmesmoen mandag, og hun var også strålende fornøyd.

– Dette er helt fantastisk og det er bare å nyte det. Det er kaldt, men det er friskt og flott, sier hun.

Selv om dette er årets første skitur på Dømmesmoen for henne, er det slett ikke første turen ut på ski i år.

– Jeg har gått på ski til byen også disse dagene med masse snø for å handle fisk på fiskebrygg­a. Det gikk helt fint å gå ned til fiskebrygg­a med ski på beina, sier hun.

Han har også smurt med blått, og melder om at det er litt trått føre.

– Men det er fordi det er så kaldt i dag. Det blir gjerne litt trått når det er så kaldt, sier hun.

– Kan ikke bli bedre enn dette

To som derimot ikke var plaget med dårlig gli, var Solveig Hortemo og Dennis Birkenes. De hadde også tatt turen ut før de skulle gå i barnehagen og hente barn der.

– Dette er veldig deilig, også er det så fint føre. Det er strålende solskinn og ikke et vindpust. Det kan jo ikke bli så mye bedre enn dette, sier Hortemo.

– Det har også vaert helt perfekte forhold. Og etter vår standard er dette bra føre, sier Birkenes.

– Ja, det farter bra for meg i hvert fall, sier Solveig Hortemo.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? Kan ikke bli bedre enn dette: Solveig Hortemo og Dennis Birkenes var også strålende fornøyd med forholdene på Dømmesmoen.
FOTO: KJETIL KARLSEN Kan ikke bli bedre enn dette: Solveig Hortemo og Dennis Birkenes var også strålende fornøyd med forholdene på Dømmesmoen.
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? HELT FANTASTISK: Anne Karine Seland var også en av dem som hadde funnet veien til Dømmesmoen mandag.
FOTO: KJETIL KARLSEN HELT FANTASTISK: Anne Karine Seland var også en av dem som hadde funnet veien til Dømmesmoen mandag.
 ?? KARLSEN FOTO: KJETIL ?? TESTET FORHOLDENE: Mange har testet skiløypene på Dømmesmoen . Det gjorde også Arne Kristian Skiftenes i strålende solskinn.
KARLSEN FOTO: KJETIL TESTET FORHOLDENE: Mange har testet skiløypene på Dømmesmoen . Det gjorde også Arne Kristian Skiftenes i strålende solskinn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway