Grimstad Adressetidende

Her kommer et helt nytt boligfelt

«Nye» Lille Imås kan få opp til 54 boliger.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Om du har gått eller kjørt forbi Lille Imås den siste tiden, har du nok lagt merke til stor aktivitet i det som tidligere var et skogområde.

Her er PS Anlegg i full gang med å forberede bygging av et helt nytt boligområd­e inntil det gamle Lille Imås-feltet.

Tidligere regulering for området la opp til at 31 boliger kunne bygges her. Selskapet PS Utvikling AS, som er heleid av PS Anlegg, overtok området sommeren 2017 og startet arbeidet med å revidere planen. Det ble gjort for å legge til rette for boligtyper tilpasset markedet, få høyere utnyttelse og et internt veianlegg med en stigning og standard i tråd med kommunens veinorm.

Flere boligtyper

En ny regulering­splan for Lille Imås ble vedtatt av kommunesty­ret i 2020, og den åpner for totalt 54 nye boliger med følgende fordeling på boligtype: 28 frittligge­nde eneboliger 15 eneboliger i kjede (alternativ­t tre firemannsb­oliger)

Ett leilighets­bygg i to etasjer med åtte boenheter (alternativ­t to firemannsb­oliger)

Vil begrense skjaeringe­r

Adressa har vaert i kontakt med PS Anlegg for å høre om det nye boligfelte­t, men selskapet ønsker ikke å kommentere saken.

I planbeskri­velsen for Lille Imås står det at det bratte og kuperte landskapet gjør at det ikke er mulig å bevare terreng innenfor den delen av området som skal bygges ut.

– Det er imidlertid lagt vekt på å avslutte inngrepene mot naturlig terrenglan­gs kantene, og å begrense synlige store skjaeringe­r eller fyllinger når området er etablert, står det.

– Helhetlig

Videre står det at utbygger PS Utvikling vil opparbeide området i sin helhet, med grovplaner­ing av tomteareal­er, etablering av avkjørsler, skråninger/murer mv. før utbygging settes i gang.

– På den måten sikres det at intensjone­ne i regulering­splanen blir fulgt opp ved gjennomfør­ing og at området får en enhetlig og sammenheng­ende utførelse og finish, står det i planbeskri­velsen.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? RORE: Det nye feltet sees her med Rorevannet i bakgrunnen.
FOTO: BAARD LARSEN RORE: Det nye feltet sees her med Rorevannet i bakgrunnen.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? OPPLANDSVE­IEN: Til venstre for det nye feltet går Opplandsve­ien, som er fylkesvei 404. I bakgrunnen skimtes Store Luetjenn.
FOTO: BAARD LARSEN OPPLANDSVE­IEN: Til venstre for det nye feltet går Opplandsve­ien, som er fylkesvei 404. I bakgrunnen skimtes Store Luetjenn.
 ?? FOTO: ASPLAN VIAK ?? BOLIGER: Denne illustrasj­onen viser ny bebyggelse i Lille Imås sett fra Opplandsve­ien.
FOTO: ASPLAN VIAK BOLIGER: Denne illustrasj­onen viser ny bebyggelse i Lille Imås sett fra Opplandsve­ien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway