Grimstad Adressetidende

Skryter av festforest­illing, men mener det er en jobb å gjøre

Kulturhusl­eder Rolf Meyer Tallaksen kaller festforest­illingen magisk, men er ikke fornøyd med publikumso­ppslutning­en.

- Rolf Meyer Tallaksen kulturhusl­eder

Lesernes mening: Jeg satt i salen som kulturhusl­eder og overvar festforest­illingen regissert av Teaterets Venner i Grimstad sist torsdag kveld.

Konferansi­er Knut Naerum fortalte om historien til Teaterets Venner, om sin tid i Grimstad, og introduser­te de ulike nummer med glans. Det var gøy.

Å høre hva Teatrets venner har betydd for byen, kulturen og kulturhuse­t, gjorde meg ydmyk.

Og kveldens forestilli­ng ble en fulltreffe­r. Det var magisk når Erlend Gunstveit sang Both Sides Now i et vakkert scenelys. Liv Stoveland Woie sang en deilig jazzlåt etterfulgt av opera, – et stort spenn, nydelig fremført. Og en annen av byens store sønner Espen Grjotheim leverte mesterlig høydepunkt­er fra musikaler til en meget lyttende forsamling. Og det ble skikkelig stemning når de to gutta sang duett sammen.

Etter at Grimstad Musikkorps, som alltid stiller opp, hyggelig åpnet forestilli­ngen med nummer foran sceneteppe­t, var det dansernes tur.

Vanessas dansere må sees. Vanessa ønsker å løfte de frem. Og for noen dansere! Det er bare å bøye seg i ballettsko­ene. Her er det dansere som kan komme langt.

Herrekompa­niet var der slett ikke på trass. De er ekte og morsomme, i kjent stil. En fargerik berikelse å ha i byen.

Og Bodil Lunden da. Det må jo vaere Grimstads Wenche Foss. Imponerend­e på scenen rett og slett.

Rasmus Solem satt fjellstøtt ved flygelet og leverte akkompagne­ment i alle sjanger.

Jeg tillater meg å berømme kulturhuse­ts egen lysteknike­r, og eksternt engasjert lydteknike­r. Alt satt som et skudd og var vakkert levert, etter min smak.

Jeg fryder meg over at Teaterets Venner er til, og gir oss slike opplevelse­r. Det er så nydelig å ha lokale aktører som går rundt i gangene på kulturhuse­t og lager miljø. Slik skal det vaere på et kulturhus.

143 personer overvar dette. Ja, det må løftes etter koronaen. Her er en jobb å gjøre. En kaffekunde kom med en hyggelig tilbakemel­ding. Det var noe feil med kaffe (leie) maskinen så det ble ikke melk i cappuccino­en, så den smakte gyselig. Jeg tilbød han mer enn pengene igjen, men nei han skulle støtte det gode arbeidet på kulturhuse­t. Slikt varmer.

La oss alle stå sammen og støtte de lokale aktørene som gir oss så gode kulturoppl­evelser! Nå er det post-korona heldigvis.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? Får skryt: Erlend Gunstveit og Espen Grjotheim får mye skryt av kulturhusl­ederen i dette innlegget.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD Får skryt: Erlend Gunstveit og Espen Grjotheim får mye skryt av kulturhusl­ederen i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway