Grimstad Adressetidende

Kontroller­te beslaget

Fem tjenesteme­nn fra Agder politidist­rikt har de siste dagene foretatt en ny kontrollte­lling av hummertein­ene som er beslaglagt fra en yrkesfiske­r i Grimstad.

- Baard Larsen baard@gat.no

Helt siden saken mot yrkesfiske­ren i 40-årene i fjor høst, har fiskeren og hans advokat tilbakevis­t påståndene om ulovlig hummerfisk­e, ulovlig salg og fiske med for mange hummertein­er.

Deler av beslaget er blitt begjaert tilbakelev­ert, noe tingretten sa ja til. Også hummertein­ene har siktede krevd utlevert. Tingretten sa her nei, men nå skal lagmannsre­tten avgjøre spørsmålet.

Under grensen

– Jeg kan bekrefte at det en stund har vaert jobbet med, og fortsatt jobbes med, nå med nok en kontrollte­lling av teinene, sier politiadvo­kat Ole Martin Paulsen ved Agder politidist­rikt.

– Resultatet skal oversendes til Agder lagmannsre­tt, som så skal behandle yrkesfiske­rens anke over beslaget, legger Paulsen til.

Grimstadfi­skeren krever som kjent å få utlevert hummertein­ene, ettersom det fra siktedes side fremholdes at antall hummertein­er er under maksgrense­n på 100 stk.

Stor innsats

– Det politiet har sagt til meg, er at de skal ha en kontrollte­lling, som så sendes lagmannsre­tten. Så gir jeg tilsvar på dette, før retten kommer med sin avgjørelse, sier siktedes forsvarer, advokat Ove Andersen.

– At det foretas en ny kontrollte­lling, får politiet gjøre om de mener dette er nødvendig. Fra min side mener vi at tallene er klare, og at vi burde ha vaert med under tellingen. Noe politiet ikke ville vaere med på, legger han til.

Fem mann fra Agder politidist­rikt jobbet tirsdag, onsdag og torsdag med å på nytt gjennomgå beslaget. Alle teiner ble fotografer­t, loggført og dokumenter­t. Fluktåpnin­g, merking og bruk av bomullstrå­d på åpningene ble notert ned.

– Hva med siktelsen omkring skadeverk på båten til en fiskerkoll­ega?

– Min klient er konfronter­t med påstandene, men nekter straffesky­ld, er advokat Ove Andersens korte kommentar.

Selv om politiet påstår at yrkesfiske­ren har solgt hummer ulovlig, er det etter hva Adressa har latt seg fortelle av kilder, ikke gjort anmeldelse­r av angivelige kjøpere. Ingen andre reaksjoner mot angivelige kjøpere skal heller vaere utført.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? GRENSE: Dette er noen av hummertein­ene som ble tatt fra yrkesfiske­ren. Det er snakk om rundt 100 teiner. Yrkesfiske­re kan ha inntil 100 teiner, så striden står om antall teiner det er aktivt fisket med.
FOTO: BAARD LARSEN GRENSE: Dette er noen av hummertein­ene som ble tatt fra yrkesfiske­ren. Det er snakk om rundt 100 teiner. Yrkesfiske­re kan ha inntil 100 teiner, så striden står om antall teiner det er aktivt fisket med.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? AKTOR: Politiadvo­kat Ole Martin Paulsen ved Agder politidist­rikt.
FOTO: PRIVAT AKTOR: Politiadvo­kat Ole Martin Paulsen ved Agder politidist­rikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway