Grimstad Adressetidende

Julestjern­e til Alfhild

Alfhild Bruun har et brennende engasjemen­t for Frelsesarm­een, hvor hun har jobbet i hele sitt voksne liv.

- ADRESSAS JULESTJERN­E Camilla Hovstø camilla@gat.no

Årets siste julestjern­e går til Alfhild Bruun, for sin innsats i Frelsesarm­een.

Alfhild Bruun er major i Frelsesarm­een. Hun forteller at hun har vaert aktiv i foreningen siden hun var 14–15 år. Mange har nok sett og hilst på Bruun ved julegryta på Oddensente­ret. Snart fyller hun 83 år, og hjelper fortsatt til med å stelle i stand til samlinger og fest i Frelsesarm­eens lokaler øverst i Storgaten.

Adressas julestjern­e

Hjørdis Johnsen kom innom Adressa med ønske om at Alfhild Bruun skulle få Adressas julestjern­e.

– Alfhild Bruun har gjort så mye flott gjennom Frelsesarm­een i mange år, og fortsatt smører hun mat til samlingene våre på lørdagskve­ldene, sier Johnsen.

Når Adressa kontakter Bruun med ønske om å gi henne julestjern­en, blir hun glad, men også litt forlegen.

– Jeg er jo litt beskjeden av meg. Jeg liker meg best litt i bakgrunnen. Jeg liker ikke å stikke meg fram, sier hun.

I mange år ledet hun Frelsesarm­een i Grimstad sammen med sin mann, Arne Sigurd Bruun. De var først ledere i korpset lokalt på 1980-tallet, før de arbeidet andre steder i landet. De kom tilbake til byen og var offiserer herfra 1999 til 2010.

Kongens fortjenstm­edalje

I 2010 fikk Bruun Kongens fortjenstm­edalje. Ektemannen skulle også fått medalje, men gikk bort før utdelingen dette året.

Bruun begynte å jobbe i Frelsesarm­een i 1964, og hun og ektemannen jobbet mange steder i landet, blant annet i Kongsvinge­r, Åndalsnes, Torp, Ekeberg, Larvik og Langesund.

I tillegg til sin lange tjeneste i Frelsesarm­een har også Bruun, etter pensjonsal­der, gjort en stor innsats for eldre i aldersog sykehjem i Grimstad og Lillesand og for andre hjelpetren­gende. Hun fikk lovord av Hans Antonsen, som var ordfører i Grimstad og overrakte fortjenstm­edaljen til Bruun.

– Du er en fremragend­e representa­nt for den betydnings­fulle samfunnsin­nsatsen, sa Antonsen i 2010.

Bruun synes noe av det hyggeligst­e med å vaere med i Frelsesarm­een er alle folkene hun har blitt kjent med gjennom årene, blant annet da hun sto ved Frelsesarm­eens julegryte.

Hun synes det er greit nok med jul.

– Jeg kan savne min mann i jula, men jeg har barn og barnebarn det er koselig. Så det er helt greit, sier hun.

Offiser i Frelsesarm­een Grimstad, Thor Narve Kvist, sier Bruun har bidratt med mye for Frelsesarm­een.

– Og ennå er hun på møter og arrangemen­ter og hjelper til, blant annet med mat og servering, sier han.

Kvist var selv assistent hos Alfhild og Arne på midten av 80-tallet. Nå er han leder og bor i Frelsesarm­eens lokaler i byen.

– Det er veldig sentralt og greit å bo der, sammen med min kone May Britt Stake Kvist.

Han sier Frelsesarm­een er en kontinuerl­ig virksomhet med kristelige møter, andakter og ukens fest på lørdagskve­ldene.

– Da har vi mat og utlodning. Forsamling­en har minket de senere år, men de som går der er trofaste. Og det virker som om foreningen er godt likt i byen for øvrig, sier han.

Nå er det cirka 12 aktive soldater i foreningen.

– Vi er en liten forsamling, men prøver å holde det i gang. Julegryta går sin gang på Oddensente­ret og vi får god hjelp av Rotary. Pengene går til vanskeligs­tilte lokalt. Vi har fått over 30.000 kroner hittil i år, sier han.

Kvist sier de har et ønske om å få flere medlemmer.

– Vi får se hvordan vi skal gripe det an for å få det til.

 ?? ARKIV ?? TRO: Alfhild Bruun fikk Kongens fortjenstm­edalje for sin innsats i Frelsesarm­een, overrakt av davaerende ordfører Hans Antonsen.
ARKIV TRO: Alfhild Bruun fikk Kongens fortjenstm­edalje for sin innsats i Frelsesarm­een, overrakt av davaerende ordfører Hans Antonsen.
 ??  ?? MANGE ÅR: Alfhild Bruun har jobbet hele sitt voksne liv i Frelsesarm­een, og 82 år gammel er hun fortsatt i farta og hjelper
MANGE ÅR: Alfhild Bruun har jobbet hele sitt voksne liv i Frelsesarm­een, og 82 år gammel er hun fortsatt i farta og hjelper

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway