Grimstad Adressetidende

Vil ha folk til å signere

- ➤ Gro Austenå Berg gro@gat.no

I skrivende stund og etter litt over én uke har kampanjen fått 297 underskrif­ter.

Fokus på barn

– Hvorfor engasjerer du deg?

– Jeg har fulgt med i saken, men jeg har ikke sett noe sånt voldsomt engasjemen­t fra den «vanlige» befolkning­en. Det kan ha gått meg hus forbi, for jeg leser ikke avisa fra perm til perm, sier Ingvill Thune som er leder for Barnas Turlag Grimstad. Hun har barn i barnehagen Villa Matilda som er nabo til Dømmesmoen og der har de hatt en underskrif­tskampanje blant foreldrene.

– Jeg snakket litt med dem som jobber der om at det burde vaere en underskrif­tskampanje på internett, forteller Thune som selv tok på seg oppgaven med å opprette dette.

– Noen har etterspurt at noen med fokus på barn tar initiativ, og da tenkte jeg at min posisjon som leder for Barnas Turlag, er fin å signere med, sier hun og legger til at hun også har full støtte fra lederen i Aust-Agder turistfore­ning.

Opprop.net

– Jeg hadde egentlig i utgangspun­ktet ikke tenkt å bli så engasjert, fortsetter hun og sier at hun trodde flere kom til å ville signere.

– Det er ikke blitt så mange. Jeg delte det på min Facebooksi­de, men det er bare et utvalg av mine venner som får det opp, og da er det ikke så lett å få det med seg.

– Hvor finner folk den hvis de ønsker å signere?

– Det er på opprop.net. Der kan de søke på Dømmesmoen, sier hun.

Saken har fått overskrift­en «Ikke ødelegg Dømmesmoen med den nye motorveien».

Hva som skjer videre med kampanje er hun usikker på.

– Villa Matilda skulle levere inn foreldrene­s underskrif­tskampanje til kommunesty­ret, men det er for sent for denne kampanjen nå, så jeg tenker at denne lar vi flyte og gå. Det er mest for å skape et engasjemen­t som når flere mennesker, sier hun.

Oppropet

– Bruker du Dømmesmoen mye selv?

– Ja, vi er der kjempemye, og vi bruker det mye med Barnas Turlag. Det er en plass veldig mange barnefamil­ier og de aller fleste er veldig glad i, sier hun og opplyser at de senest mandag delte ut risgrøt til 120 stykker på Blåfjell på Dømmesmoen i forbindels­e med Barnas Turlags juletur.

Her er hele oppropet Thune har skrevet:

– Hold den nye motorveien unna Grimstad kommunes mest bynaere og flotteste natur og friluftsom­råde. Dømmesmoen blir daglig brukt til et utall av forskjelli­ge aktivitete­r av Grimstads befolkning året rundt – velg barn, kultur, idrett, folkehelse, rekreasjon og natur foran biler i områdene rundt Dømmesmoen. Området er unikt med tanke på naerhet til sentrum og befolkning­en, det ligger kun 1.6 km i luftlinje fra torvet i Grimstad sentrum.

Vi er redd for at hagebruksm­useet med aboréet, familiesen­teret, lysløypa og stisysteme­t blir ødelagt. Her er det til og med jernalderm­inner med bautastein­er, steinsetti­nger og flere gravhauger. I skogen på Dømmesmoen er det registrert 22 økosysteme­r. Arboretet er på 350 mål, og er på naturens premisser. Disse verdifulle områdene blir sterkt berørt av midtre alternativ for ny E18, med både fysiske inngrep, støy og forurensni­ng. Vi krever at den nye motorveien legges slik at naturperle­n vår ikke berøres.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ENGASJERT: Ingvill Thune, her med sønnen Håvard (4,5) bruker Dømmesmoen mye og vil gjerne fortsette med det. Thune har derfor laget et opprop som alle som ønsker å skjerme Dømmesmoen fra ny E18, kan signere.
FOTO: PRIVAT ENGASJERT: Ingvill Thune, her med sønnen Håvard (4,5) bruker Dømmesmoen mye og vil gjerne fortsette med det. Thune har derfor laget et opprop som alle som ønsker å skjerme Dømmesmoen fra ny E18, kan signere.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway