Grimstad Adressetidende

Likte dette forslaget best

De fire forslagene fra ulike arkitekter ble diskutert og en komité presentert­e hvilket forslag de likte best.

- ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

Lin Skaufel er byplanlegg­er, og har av Grimstad eiendomsut­vikling (GEU) fått i oppdrag å lede et utvalg som har vurdert de fire forslagene fra arkitekten­e Asplan Viak, Ark-net, BGM arkitekter og Vill Urbanisme.

I utvalget sitter Jan Sigurd Otterlei og Robert Ruud (grunneiere, Torskeholm­en ANS), Lars Ingeberg og Jan Willy Føreland (begge GEU), Anna Elise Svennevig (Grimstad min by) og Sverre Engebretse­n (gårdeierfo­reningen).

– Komiteen har foreløpig konkludert med å ta forslaget fra Vill Urbanisme som grunnlag for videre arbeid med Torskeholm­en. Det er ikke perfekt og må jobbes videre med, men jeg tror det kan romme mange av de viktigste kvaliteten­e som er viktige for byen. Det er ikke et helt vilt forslag, men rolig og ordentlig, sa Lin Skaufel.

Mye kan endres på

Hun sier mye kan endres på, hvis det er ønskelig.

– Man kan legge nye elementer inn i. Hvis man har lyst på et markant hus, så kan man få det inn. Men det ligger en fin balanse i forslaget mellom det offentlige og private. Det kan vaere utfordrend­e å bo ute på en holme, med tanke på privatliv. Men det ligger noen emner i forslaget vi har tro på, sa Skaufel.

– Det er ingen arkitektko­nkurranse. Torskeholm­en AS eier ideene i alle fire forslagene Jeg har lest alle kommentare­ne fra folk på Facebook. Det er et stort ansvar å vaere med og bygge ut holmen, sier Lars Ingeberg, som er styreforma­nn i Torskeholm­en AS og nestleder i Grimstad Eiendomsut­vikling, sa Lars Ingeberg til Adressa før møtet.

– Man kan se at det er bergensere som har laget forslaget, det er bra, sa en bergenser i salen.

Små byrom

– Vi må undersøke om fiskernes salgslags bygg skal bli stående, om det skal ombygges. Det er fint med bru fra lyskrysset og ut på holmen, som også vil forbedre vannkvalit­eten.

Hun påpekte at det kan vaere vel så verdifullt med mange små og bra byrom. Hun synes BGM har tenkt riktig med byrom på vestsiden, og at Asplan Viaks stupetårn er et godt forslag. Og at Ark-net har fått til mange varierte passasjer.

 ?? SKISSER: VILL URBANISME ?? VILL URBANISME: Her er arkitekten­s egen tegning av Torskeholm­en-forslaget. Komiteen likte best elementene i dette forslaget.
SKISSER: VILL URBANISME VILL URBANISME: Her er arkitekten­s egen tegning av Torskeholm­en-forslaget. Komiteen likte best elementene i dette forslaget.
 ??  ?? ENGASJERT: Lin Skaufel snakket med stort engasjemen­t om Torskeholm­en. Du kan se presentasj­onen hennes i artikkelen «Dette forslaget likte komiteen best» på gat.no
ENGASJERT: Lin Skaufel snakket med stort engasjemen­t om Torskeholm­en. Du kan se presentasj­onen hennes i artikkelen «Dette forslaget likte komiteen best» på gat.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway