Grimstad Adressetidende

Sperret vei i fem timer

Litt før klokken 16 tirsdag ble en lastebil stående på fylkesvei 404 ved Imenes. Ingen andre kjøretøyer kunne passere.

- ➤ Svein Per Hardeberg svein@gat.no

Tilhengere­n sto i grøfta. Bergingsbi­l ble sendt ut fra Viking Evje, og det var ventet at det ville bli vanskelig å få den tunge hengeren opp uten at den skulle velte.

Lastebilen var fra firma Leif Hodnemyr, og den kjørte jord fra Fuhr-tomta til Liene, som er litt lenger mot Skiftenes på 404. Den var på vei oppover, og tilhengere­n skled ut i slutten av innersving­en ved avkjørsele­n til Imenes.

Begge stoppet

Sjåfør Egil Oftedal sa til Adressa ved 17-tiden at han hadde møtt en lastebil fra Østerhus Pukkverk, og begge bremset for å stoppe.

– Du må helt utpå kanten hvis det skal gå og passere. Da jeg hadde stoppa kjente jeg bare et rykk i bilen, og da fôr hengeren sin vei.

Han så det ikke, men han regnet med han var begynt å skli før.

Ikke sandstrødd

Tirsdag var det strødd på 404 fra Bakken (Resvik) til Grimstad, men ikke fra Bakken til Søre Herefoss.

Mesta har vedlikehol­det av hele denne fylkesveie­n, men de to strekninge­ne er på hver sin kontrakt. Denne gangen var altså ikke Mestas vurdering av føret og behovet for strøsand likt for de to strekninge­ne på samme fylkesvei.

Sjåføren har kjørt fra Fuhr siden forrige mandag.

– Nå er det ei uke som de ikke har strødd her. Når det går så mange dager og ingenting skjer er det noe galt. Det er ikke noe problem å komme seg fram, men det er når du skal stoppe at det skjer, sa han.

Nysnø på isen

Hans kollega Benjamin Eidså kom etter i en annen lastebil.

– Hengeren skled ned på grunn av doseringen i veien, og på grunn av at det snør og er glatt. Det dummeste er at jeg ringte til Vegvesenet i 12-tiden og sa at det var latterlig glatt her, og det var før det begynte å snø, sa Eidså tirsdag.

Håpløst føre

Oftedal sier det begynte å snø noe på torsdag, og det begynte å bli glatt.

– Fredagen var det glatt, men vi levde jo med det. Men i går (mandag) har det snødd, og det ble hardt, og ingen strødde, og det har vaert et helsike hele veien. Og nå begynte det å snø oppå isen, så da ble det håpløst. Og det er ingenting som nytter. Jeg møtte han og vi måtte stoppe. Det klarte vi begge to akkurat så vidt det var. Og med det samme jeg sto stille reiste jo selvfølgel­ig bare hengeren, sa Oftedal.

Det er totalt 50 tonn med jord på lastebilen.

En del personer som kjørte inn til stedet fra begge kanter gjorde vendereis, og noen gikk til fots forbi lastebilen og fikk skyss fra den andre kanten.

Løftet og vinsjet

Klokken 20.40 ble bilkøene sluppet forbi. Da hadde veien vaert stengt i nesten fem timer.

Fram til da hadde Øyvind Lantz i Viking Evje arbeidet med å få tilhengere­n opp på veien igjen med sin store kranbil. Han både løftet og vinsjet den fullastede tilhengere­n inn på veien.

Viking Evje måtte også hjelpe kollegaen til han som fikk tilhengere­n i grøfta. Det var så glatt at han ikke kom i gang igjen med sin lastebil i den slake bakken før Imeneskrys­set.

 ?? FOTO: SVEIN PER HARDEBERG ?? SNØ PÅ IS: Tilhengere­n skled ut i grøfta ved krysset til Imenes. Sjåfør Egil Oftedal savnet strøing før nysnøen la seg lett oppå den glatte isen.
FOTO: SVEIN PER HARDEBERG SNØ PÅ IS: Tilhengere­n skled ut i grøfta ved krysset til Imenes. Sjåfør Egil Oftedal savnet strøing før nysnøen la seg lett oppå den glatte isen.
 ??  ?? TUNG LAST: Det var 50 tonn med jord på bil og henger. Lastebilen kjørte jord fra Fuhr-tomta til Liene.
TUNG LAST: Det var 50 tonn med jord på bil og henger. Lastebilen kjørte jord fra Fuhr-tomta til Liene.
 ??  ?? VED SKYTEBANEN: Viking Evje måtte også hjelpe kollegaen til han som fikk tilhengere­n i grøfta. Det var så glatt at han ikke kom i gang igjen.
VED SKYTEBANEN: Viking Evje måtte også hjelpe kollegaen til han som fikk tilhengere­n i grøfta. Det var så glatt at han ikke kom i gang igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway