Grimstad Adressetidende

Venstresvi­ng fra Hareide

-

➤ KrF-leder Knut Arild Hareide har kommet til at partiet må inn i regjering. Det var ikke så overrasken­de. Men partileder­ens råd om å vrake regjeringe­n Solberg og heller se på muligheten­e for å gå sammen med Ap og Jonas Gahr Støre, var en kalddusj for partifolk på Sør- og Vestlandet. Det som har vaert bastioner for et stadig mer svekket KrF.

➤ Knut Arild Hareide argumenter­er saklig for et slikt veivalg, der KrF, Ap og Sp styrer sammen. Han medgir samtidig at partiet pekte på Erna Solberg som statsminis­ter før valget, men at de ikke har fredet den sittende regjeringe­n. Problemet er Frp. Deler av KrF kan ikke utstå partiet. Og selv om alle må vaere fleksible i et regjerings­samarbeid, peker Hareide på stor avstand til Frp.

➤ KrF-lederen vil ha en avgjørelse allerede nå i høst. Og skulle Hareide få innfridd sitt ønske om et samarbeid med Ap og Sp, betyr det at Støre kan bli statsminis­ter. For da forsvinner flertallet for den sittende regjeringe­n.

➤ Lokale tillitsval­gte likte ikke de positive signalene Hareide kom med om Ap og Støre i sin ferske bok. Det skal bli interessan­t å se hvor langt lojalitete­n strekker seg i mer konservati­ve KrFkommune­r som Grimstad når Hareide byr Ap opp til dans. Her ligger det an til ytterliger­e uro i et parti som er på nedrykkspl­ass.

 ??  ?? DISKUSJON: Er ordfører Kjetil Glimsdal med på partileder­ens invitasjon til en politisk venstresvi­ng?
DISKUSJON: Er ordfører Kjetil Glimsdal med på partileder­ens invitasjon til en politisk venstresvi­ng?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway