Grimstad Adressetidende

– Skal ikke vaere redde

Lene Langemyr (FrP) ønsker en statusrapp­ort om de mindreårig­e asylsøkern­e og eventuelle kriminelle handlinger i Grimstad.

- ASYLPOLITI­KK b Gro Austenå Berg gro@gat.no

Lene Langemyr (FrP) har bedt om svar på flere spørsmål om de mindreårig­e asylsøkern­e i mandagens kommunesty­remøte. – Det er for å få en oversikt. Kommunesty­ret har ikke fått noen statusrapp­ort om hvor mange mindreårig­e asylsøkere som bor i Grimstad, hvor mange av disse som har fått avslag på oppholdsti­llatelse, og hvor mange av disse som har begått kriminelle handlinger, sier Langemyr.

Oppfølging

– Grimstad er stort sett gode på integrerin­g, og det hører vi ofte. Men vi må også tørre å ta de debattene som ikke er så populaere å snakke om. Dersom mindreårig­e asylsøkere ikke får den oppfølging­en fra kommunen som de skal, må noe gjøres, påpeker hun.

Langemyr tar opp saken etter at det i fjor ble kjent at det er skjedd overgrep på mindreårig­e jenter begått av noen av disse asylsøkern­e i Grimstad. Det har kommet henne for øret at disse mindreårig­e asylsøkern­e som har begått disse handlinger, ikke har noe tilsyn og kan gå fritt rundt i byen.

– Dersom disse overgriper­ne kan gå fritt rundt i byen, vil det naturligvi­s vaere angstfremm­ende for jentene som er utsatt for overgrep, sier hun, og legger til at det er viktig å sette offeret i fokus.

– Jentene skal ikke vaere redde for å ta seg en shoppingtu­r på byen. Derfor tenker jeg at vi må få belyst dette, og få en oversikt over hva kommunen faktisk gjør, og om kommunen faktisk selv har oversikt, og ikke minst oversikt over hva slags oppfølging og tilsyn de har fra kommunens side. Det er ikke mer dramatikk rundt det, sier hun.

Spørsmål

Langemyr stiller disse spørsmålen­e til ordføreren i mandagens kommunesty­remøte:

1. Hvor mange asylsøkere bor i barneverns­institusjo­n i Grimstad? 2. Hvor mange av disse har fått avslag på sine asylsøknad­er?

3. Hvor mange av disse barna har begått kriminelle handlinger?

4. Hva slags kriminelle handlinger er begått?

5. Hvordan håndteres disse barna fra kommunens side. Får de oppfølging, eller kan kriminelle asylbarn både med og uten oppholdsti­llatelse i barneverns­institusjo­ner, gå fritt rundt i byen?

 ??  ?? SPØRSMÅL: Kommunesty­remedlem Lene Langemyr ønsker en statusrapp­ort om hva slags tilsyn kommunen har med enslige mindreårig­e asylsøkere.
SPØRSMÅL: Kommunesty­remedlem Lene Langemyr ønsker en statusrapp­ort om hva slags tilsyn kommunen har med enslige mindreårig­e asylsøkere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway