Grimstad Adressetidende

Klare med romjulskon­sert

Har du savnet country/gospelkons­ertene som ble arrangert i Grimstad kirke for noen år siden? I år får du et hjertelig gjensyn.

- KONSERT Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

I 2007 samlet en gjeng lokale countrymus­ikere seg, og inviterte til country/gospel-konsert i Grimstad kirke. Året etter, og også i 2010 gjentok de publikumss­uksessen, og nå er de altså tilbake igjen.

Fredag 29. desember vil Karianne og Aslak Gjennestad, Dawn og Ivar Erdal, samt Karina Søyland og Steffen Jakobsen igjen vaere klare til å spre vakker musikk til folket.

– Og så kommer Champagnep­igene mine. De må jo selvsagt få vaere med, forteller Karina Søyland til Adressa. Hun er dirigent og primus motor for damekoret som altså også vil dukke opp i kirka 5. juledag.

– Og så kan det kanskje hende at Leif fra Rygene dukker opp, smiler Ivar Erdal. Leif som i disse dager gjør stor suksess med sin egen julekalend­er på Facebook.

God miks

Det har gått noen år siden sist konsert. Musikerne har vaert opptatt med sine egne musikalske prosjekter, men nå har de altså funnet sammen igjen.

– Vi gleder oss veldig. Det har vaert stor etterspørs­el etter dette, og det er mange som har spurt om vi ikke kan få det til igjen, så nå er vi klare, sier Karina Søyland.

Hele gjengen skal synge, mens Aslak Gjennestad også skal styre tangentene. Steffen Jakobsen og Ivar Erdal spiller gitar. I tillegg har de fått med seg de dyktige musikerne Vidar Dale på gitar, Rolf Bjelland på trommer og Åge Sagedal på bass.

Men hva får så publikum høre på denne konserten?

– Det blir ordentlig gospelmusi­kk, med et snev av julemusikk også. En god blanding av gammelt og nytt. Så må det jo sies at vi er countryart­ister hele gjengen, så det blir jo selvsagt en countrysou­nd over det, lover Ivar Erdal.

Godt formål

Tidligere år har det vaert full kirke når denne gjengen har hatt konsert. Ett år måtte folk stå, så fullt var det.

– Vi har vaert veldig heldige, og vi håper selvsagt på fulle hus i år igjen. I løpet av de tre konsertene vi har hatt har vi samlet inn 100.000 kroner som vi ga til Frelsesarm­een, Stine Sofies Stiftelse og Sammen om Nøden. I år kommer vi til å gi et eventuelt overskudd til Øygarden Institutt, forteller Karina Søyland.

Billettene er lagt ut for salg på Morvik kiosk, og salget går allerede bra.

– Vi har solgt hundrevis allerede, men det er selvsagt en del igjen. Vi kommer nok også til å selge i døra om det er noen igjen, men vi oppfordrer folk til å kjøpe på forhånd, slik at vi unngår at folk står i kø ned til bensinstas­jonen, som var tilfelle et år, forteller de.

Finpuss

Konserten begynte de så smått å planlegge i august, og de har jobbet jevnt og trutt med materialet. Den siste tiden har de hatt øvinger på Rygene bedehus. Nå er det bare finpussen som gjenstår, og så er de klare.

– Det gjenstår litt finpuss selvsagt, men det går seg til. Vi kjenner jo litt på den følelsen av at det naermer seg også, men det er bare moro å kjenne på den spenninga. Nå gleder vi oss veldig, avslutter Erdal.

 ?? ARKIVFOTO ?? VAKKERT: Karianne Gjennestad og Dawn Erdal på en av konsertene for noen år siden.
ARKIVFOTO VAKKERT: Karianne Gjennestad og Dawn Erdal på en av konsertene for noen år siden.
 ??  ?? KLARE: Denne gjengen er klare med ny country/gospel-konsert i romjula. F.v. Steffen Jakobsen, Karianne Gjennestad, Karina Søyland, Ivar Erdal, Steffen Jakobsen og Dawn Erdal.
KLARE: Denne gjengen er klare med ny country/gospel-konsert i romjula. F.v. Steffen Jakobsen, Karianne Gjennestad, Karina Søyland, Ivar Erdal, Steffen Jakobsen og Dawn Erdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway