Grimstad Adressetidende

Nytt teatersama­rbeid

Grimstad har fått premieren på Arendals Dramatiske Selskabs forestilli­ng «Ibsens barn» i Catilina 7. februar. Det skjer gjennom et samarbeid med Ibsenmusee­t og Teaterets Venner.

- TEATER

Stykket «Ibsens barn» som skal vises, er satt sammen av fire stykker fra Ibsens forfatters­kap: Vildanden, Lille Eyolf, Fruen fra havet og Et dukkehjem.

Sårhet og glede

– Det som er spennende med stykket, er at du ser det fra barnas synsvinkel, sier Heidrun Sangvik. Hun er produsent og spiller selv i stykket, mens Bjørg Øygarden er regissør.

– Barna treffer hverandre på danseskole­n, i lek ute og de besøker hverandre. Gjennom det barna sier til hverandre, skimter vi de historiene som foregår i de voksnes verden. I de originale stykkene er fokuset på de voksne, men her er det på barna, forteller hun.

21 rolle

– Jeg tenker at du også får mye ut av det selv om du ikke kjenner de originale stykkene fordi det er sentrale temaer som er aktuelle i dag også, fortsetter Sangvik, og nevner forholdet til foreldre eller inngifte voksne.

– Det er mye sårhet i stykket, men det er jo også mye glede fordi det er barn. De leker og finner på ting sammen, og du får det komiske når de leker det de har hørt de voksne gjør, uten helt å skjønne hva de har sett og hørt.

En annen ting som er spennende med stykket er at det er 21 roller, mens Arendals Dramatiske Selskab stiller med seks skuespille­re.

– Det er et krevende stykke, og det er det vi hadde lyst på også, en ordentlig utfordring.

Alle skuespille­rne som er med, har lang erfaring. Fordi Sangvik bor i Grimstad, har hun lenge hatt lyst til å vise stykkene her også. Gjennom et samarbeid med Teaterets Venner og Ibsenmusee­t, er det nå blitt mulig.

– Det er kjempearti­g at det er premiere i Grimstad, sier leder i Teaterets Venner Therese Strupstad Hagen, og fortsetter:

– Vi synes det er kjempekjek­t å samarbeide. Det er viktig at folk som bor i Grimstad får et så godt teatertilb­ud som mulig, og dette har vi troen på at er et kjempebra teaterstyk­ket, med dyktige skuespille­re og profesjone­lt produksjon­sapparat.

Teaterets venner har «Ibsens barn» som en del av sitt vårprogram, mens det inngår i Ibsenmusee­ts Apropos-serie.

– Stykket represente­rer en ny måte å se Ibsen på som fornyer det vi holder på med, avslutter Anita Estensen, daglig leder i Grimstad Bys Museer.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SKUESPILLE­RE: (Bak f. v.) Beate Alfsdatter Myhren som Hilde Wangel i «Fruen fra havet». Olav Johansen som lille Eyolf fra «Lille Eyolf». Foran f.v.: Fred Arthur Asdal, Ingvild Velure og Øyvind Henriksen som søsknene Bob, Emmy og Ivar Helmer fra «Et dukkehjem» og Heidrun Sangvik som Hedvig fra «Vildanden.
FOTO: PRIVAT SKUESPILLE­RE: (Bak f. v.) Beate Alfsdatter Myhren som Hilde Wangel i «Fruen fra havet». Olav Johansen som lille Eyolf fra «Lille Eyolf». Foran f.v.: Fred Arthur Asdal, Ingvild Velure og Øyvind Henriksen som søsknene Bob, Emmy og Ivar Helmer fra «Et dukkehjem» og Heidrun Sangvik som Hedvig fra «Vildanden.
 ??  ?? IBSENMUSEE­T: Heidrun Sangvik (sittende på stolen til venstre) og Arendals Dramatiske selskap samarbeide­r med Teaterets venner og Ibsenmusee­t, her represente­rt av henholdsvi­s Therese Strupstad Hagen og Anita Estensen, om forestilli­ng «Ibsens barn» i Catilina.
IBSENMUSEE­T: Heidrun Sangvik (sittende på stolen til venstre) og Arendals Dramatiske selskap samarbeide­r med Teaterets venner og Ibsenmusee­t, her represente­rt av henholdsvi­s Therese Strupstad Hagen og Anita Estensen, om forestilli­ng «Ibsens barn» i Catilina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway