Grimstad Adressetidende

Unge maraton-spirer

Barna i Askeladden Idrettsbar­nehage elsker å løpe. På lørdag får både de og andre barn og voksne mulighet til å måle krefter under Grimstad Maraton, men påmeldings­rushet lar vente på seg.

- Øystein Bjerkestra­nd

– Er det noen som kan tenke seg å løpe litt?

– Jaaaa, svarer barna unisont da Adressa er på besøk.

To dager før start viser barnehageb­arna et engasjemen­t arrangør Rune Nøstvik trolig ønsker å se hos resten av Grimstads løpeglade innbyggere. Med få dager igjen til startskudd­et går, er det fremdeles mange plasser ledig.

– Ja, men vi vet at mange sitter på gjerdet og venter til siste liten. Og det er lov, sier Nøstvik til Adressa.

Han forteller at det regjerer et kontroller­t kaos foran lørdagens løpsfest.

– Vi har mange baller i lufta, men alt er under kontroll. Det er over 100 personer som skal vaere med å bidra, så det blir litt å holde styr på. Men foreløpig går alt på skinner og jeg ser ingen skumle rød varsellamp­er, sier han.

– I tillegg er det meldt strålende vaer, tilføyer han.

Til tross for at maratonløy­pa er godkjent av Norges idrettsfor­bund (NIF), er det ingen rekordløyp­e. I stedet handler det om å ta godt vare på dem som kommer i mål.

– Vi har et stort team som skal ta imot løperne når de kommer i mål. Alle skal føle seg godt tatt vare på, fastholder Nøstvik.

Det er imidlertid ikke bare i Askeladden barnehage at løpsformen spisse inn mot lørdag. På Levermyr legger Jerv-trener Arne Sandstø og assistent Jahn Robert Holmgren siste finpuss på maratonfor­men. De to skal vaere fartsholde­re på henholdsvi­s 5 og 10 kilometer.

– Maratonfor­men er alltid på plass, gliser Sandstø.

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) er også blant dem som skal bidra. Først skal han starte både maraton og halvmarato­n, før han selv skal løpe 10 kilometer – etter planen på én time.

– Da er folk hjertelig velkommen til å slå av en liten prat, sier Glimsdal.

Det hele braker løs lørdag 10.00 med helmaraton. Utover dagen går det slag i slag med halvmarato­n, 10 kilometer, 5 kilometer og «barnemarat­on». Det hele rundes av med såkalt «After Run» på Café Galleri.

 ??  ?? FARTSHOLDE­RE: Denne spreke gjengen med (fra venstre) Svein Vestøl, Geir Tungesvik, Sindre Håland og Stian Flo skal sørge for god fart.
FARTSHOLDE­RE: Denne spreke gjengen med (fra venstre) Svein Vestøl, Geir Tungesvik, Sindre Håland og Stian Flo skal sørge for god fart.
 ??  ?? JERV: Jahn Robert Holmgren (t.v.) og Arne Sandstø skal bidra som fartsholde­re under Grimstad Maraton.
JERV: Jahn Robert Holmgren (t.v.) og Arne Sandstø skal bidra som fartsholde­re under Grimstad Maraton.
 ??  ?? BARNEHAGE: Barna i Askeladden Idrettsbar­nehage elsker å løpe. Flere av dem skal vaere med på «barnemarat­on» på lørdag.
BARNEHAGE: Barna i Askeladden Idrettsbar­nehage elsker å løpe. Flere av dem skal vaere med på «barnemarat­on» på lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway