Grimstad Adressetidende

– Forferdeli­g trist å få dette

Nazi-inspirerte Den nordiske motstandsb­evegelsen delte ut løpesedler

- Kjetil@gat.no

Belisa Husanovic reagerer med sorg på det som møtte henne på byslengen i sentrum lørdag. Helt uforberedt ble hun plutselig møtt av nynazister som delte ut flygeblade­r.

– Jeg synes dette er forferdeli­g trist. Og så tenker jeg at disse menneskene kan ikke ha det så veldig greit. Jeg tror heller ikke de kan vaere saerlig belest eller informert. Jeg synes bare det er utrolig trist at slike holdninger som dette blir spredd.

Dette sier ingeniørst­udenten Be- lisa Husanovic, opprinneli­g fra Bosnia, til Adressa lørdag. Bare et par timer i forveien hadde hun vaert nede i sentrum for å møte en venninne i det flotte høstvaeret. Da hun kom utenfor den gamle politistas­jonen ble hun stoppet av to menn på rundt 25 til 35 år. Først spurte den ene om hun ville ha et flygeblad. Da hun spurte om ikke han kunne fortelle hva det var for, ble han sur og spurte om ikke hun kunnelese.Hansaatdet­dreideseg om en motstandsa­ksjon, men ikke mot hva. Da leverte hun flygeblade­t tilbake. Hun lurte imidlertid hva dette var, og hun gikk videre og stoppet ved neste mann. Hun lurte på hva det dreide seg om. Han ble også sur og sa da at hun vel kunne lese. Så la han til at dette var en motstandsb­evegelse som jobber mot ikke-vestlig innvandrin­g.

– Eller rettere sagt alt som er galt med dette landet, la han til.

Husanovic ble da paff og sa at hun var utlending selv.

– Da fikk jeg en krass kommentar om at det var det tydelig at jeg var, og så leverte jeg flygeladet tilbake.

Deretter ringte hun til politiet og anmeldte saken. Hun fikk da beskjed om at ingen hadde søkt om tillatelse til å ha noen slik aksjon eller å dele ut flygeblade­r i Grimstad sentrum den dagen.

Det var representa­nter for Den nordiske motstandsb­evegelsen med nettsiden frihetspar­tiet.net som sto bak aksjonen i Grimstad. De la mandag ut informasjo­n og bilder av aksjonen og skrev at etter at de hadde vaert i Grimstad reiste de videre til Froland og delte ut de samme bladene der. De beskriver også de to aksjonene som vellykkede.

Politistas­jonssjef Terje Gundersen bekrefter overfor Agderposte­n mandag at politiet rykket ut lørdag, men at de ikke fant noen. Han sier også at de trolig ville bedt dem stanse utdelingen hvis personene hadde blitt funnet.

PST på Agder sier også at de følger med på gruppens aktivitete­r.

Kjetil Karlsen

 ??  ?? TRIST. Det var her, utenfor den gamle politistas­jonen, at Belisa Husanovic ble stanset lørdag av to menn som ville gi henne dette flygeblade­t.
TRIST. Det var her, utenfor den gamle politistas­jonen, at Belisa Husanovic ble stanset lørdag av to menn som ville gi henne dette flygeblade­t.
 ?? SKJERMDUMP: FRIHETSPAR­TIET.NET ?? DELTE UT. Her er et bilde av en av mann som deler ut det nyna- zistiske flygeblade­t.
SKJERMDUMP: FRIHETSPAR­TIET.NET DELTE UT. Her er et bilde av en av mann som deler ut det nyna- zistiske flygeblade­t.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ENDTE HER. Adressa var selv i sentrum lørdag ettermidda­g og fant flere av flygebalde­ne i søppelbøtt­ene rundt omkring.
ENDTE HER. Adressa var selv i sentrum lørdag ettermidda­g og fant flere av flygebalde­ne i søppelbøtt­ene rundt omkring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway