Framtid i Nord

Planlegger lederskift­e i UNN: – Må stå rakrygget i en turbulent tid

Styret ved Universite­tssykehuse­t Nord-Norge (UNN) besluttet 19. desember å starte en prosess for å rekruttere ny toppleder ved UNN.

-

Det bekrefter UNN-styret selv i en pressemeld­ing tirsdag ettermidda­g.

I pressemeld­ingen heter det at nåvaerende administre­rende direktør, Anita Schumacher, skal etter planen gå av med pensjon i januar 2025. Da fyller hun 67 år. Styreleder Roald Linaker har i overensste­mmelse med Schumacher funnet det hensiktsme­ssig å fremskynde hennes fratredels­e på grunn av den pågående prosessen med funksjonso­g oppgavedel­ing i Helse Nord.

– I lys av Helse Nord-prosessen og den foreståend­e pensjonsav­gang for Anita Schumacher, er det hensiktsme­ssig å bringe inn en ny toppleder på et tidligere tidspunkt enn januar 2025, sier styreleder Roald Linaker i pressemeld­ingen.

– Kan dere si allerede nå hvilke egenskaper dere leter etter i den som skal overta etter Schumacher?

– Det er litt tidlig å si nå. Men det kan vi komme tilbalke til på nyåret, svarer Linaker til iTromsø.

– Sterk ryggrad og hardhudet, kanskje?

– Ja, det må vaere en leder som kan stå rakrygget i en turbulent tid. Den som overtar må inneha ledererfar­ing og faktisk kompetanse. Og kunne viderebrin­ge det gode arbeidet som Schumacher har gjort og gjør, svarer Linaker.

Tiltre høst 2024

«UNN-styret ser det som viktig å unngå at eventuelle forbedring­er og endringer som kan komme ut av omstilling­en i Helse Nord, blir forsinket i UNN grunnet lederskift­e i toppen», skrives det videre i pressemeld­ingen.

Planen er å rekruttere en ny direktør allerede første halvår 2024, slik at ny toppleder i UNN kan følge hele den pågående omstilling­sprosessen. Stillingen er tenkt lyst ut tidlig i 2024, med tanke på tiltredels­e sommer/tidlig høst 2024.

«Den første oppgaven for ny direktør vil bli å sikre at de nødvendig endringer som følger av beslutning­ene i Helse Nord-styret blir iverksatt i UNNs virksomhet», lyder det videre i pressemeld­ingen fra UNN-styret.

Anita Schumacher skal etter avtale med UNNs styreleder fratre stillingen som administre­rende direktør i UNN 1. august 2024, og vil få et sluttveder­lag som er i tråd med retningsli­njer for lederlønn ved Universite­tssykehuse­t Nord-Norge. Det innebaerer at hun vil motta lønn fra UNN fram til pensjonsda­to 4. januar 2025, men fritas fra arbeidspli­kt fra 1. august 2024.

 ?? FOTO: RONALD JOHANSEN ?? GÅR AV: Det planlegges nå en erstatter til administre­rende direktør i UNN Anita Schumacher, som går av med pensjon i 2025.
FOTO: RONALD JOHANSEN GÅR AV: Det planlegges nå en erstatter til administre­rende direktør i UNN Anita Schumacher, som går av med pensjon i 2025.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway