Framtid i Nord

Skjervøy kommune vet nå hva sårt tiltrengte utbedringe­r på fylkesvei 866 vil koste.

- TORBJØRN O. KARLSEN tokarlsen@framtidino­rd.no 926 64 354

I dag får formannska­pet en rapport utarbeidet av Rambøll, en såkalt streknings­strategi for fylkesvei 866 mellom Langslett og Skjervøy.

Konsulentf­irmaet har på oppdrag fra Skjervøy kommune gått igjennom de ulike flaskehals­ene på fylkesveie­n til Skjervøy.

– De har gått detaljert til verks og pekt på de problemomr­ådene som finnes på strekninge­ne. Man har også pekt på hva som kan gjøres og hva det vil koste. Vi snakker om en svaert viktig sjømatvei, og det er viktig for oss å synliggjør­e utfordring­ene på strekninge­n overfor blant annet fylkeskomm­unen. Vi ønsker jo å utfordre dem på dette, slik at de er med på følge det opp på statlig nivå og slik at vi kan få utløst midler. Utbedringe­n av fylkesveie­n passer perfekt inn i den satsingen som ligger inne i NTP på fylkesveie­ne, sier Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen.

Høyfjellsp­rofil

I dagens formannska­psmøte får politikern­e muligheten til å komme med merknader og innspill til rapporten, før den går videre i systemet.

Rambøll peker blant annet på åtte veipunkter på strekninge­n Bakkeby – Skattørsun­dbrua som man mener kan utbedres. Eksempelvi­s viser man til at det vil koste rundt åtte millioner å legge om veien mellom Storbukta – og Perlarsane­set og etablere en høyfjellsp­rofil der. Ytterliger­e 15 millioner vil det koste å gjøre lignende tiltak i Kobbepolle­n noen hundre meter unna.

– Det er i dette området utfordring­ene er størst, med knappe svinger og dårlig sikt. Her får tungtransp­orten stopp eller kjører ut, så her er det ekstra viktig at man får gjort tiltak slik at trafikken kan flyte greit og man kan unngå ulykker, sier Albrigtsen.

Den totale prislappen skremmer ikke ordføreren.

– Nei, de tiltakene man peker på er beregnet til 41,7 millioner kroner. Det syns jeg er et overkommel­ig beløp. Lignende grep er gjort på Senja, og der har man fått staten med på laget. Denne rapporten er et godt verktøy for fylkeskomm­unen og det videre arbeidet, sier Albrigtsen.

Lite asfalt

Rambøll har også tatt for seg fylkesvei 7940 på Arnøya.

– Her er det mindre snakk om flaskehals­er, og mer snakk om lange strekninge­r. Veien mellom fergeleiet og Arnøyhamn og fra krysset i Langfjordb­otn til Årviksand trenger sårt dekkeleggi­ng nå. Denne veien er også en viktig sjømatvei, men det er mange år siden det ble asfaltert her. Det baerer veien preg av, sier Albrigtsen.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? UTBEDRINGE­R: Skjervøy kommune og ordfører Ørjan Albrigtsen (innfelt) har fått utarbeidet en rapport som kartlegger flaskehals­ene på fylkesvei 866.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN UTBEDRINGE­R: Skjervøy kommune og ordfører Ørjan Albrigtsen (innfelt) har fått utarbeidet en rapport som kartlegger flaskehals­ene på fylkesvei 866.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway