Framtid i Nord

Ørjan Skallebø scoret to mål borte mot Skånland og setter seg mål om toppscorer­tittel i divisjonen.

- STEFFEN EINEBAKKEN DREYER steffen@framtidino­rd.no

Med sine to første scoringer etter åpent spill løsnet det endelig foran mål for Skallebø.

– Jeg har ikke satt sjansene jeg har fått i de første kampene, blant annet en gigasjanse på slutten mot Stabaek 2. Så det var godt at det endelig løsnet, sier Skallebø. Årets første scoring satt han inn på straffespa­rk i forrige hjemmekamp. En viktig mental boksåpner.

– Det var godt å få straffesco­ringen. Jeg har slitt med å komme til de store sjansene i tillegg, men jeg har jobbet hardt og vaert tålmodig i kampene. Når det nå har løsnet litt og selvtillit­en kommer sigende så er det naturlig for meg å gå for toppscorer­tittelen i divisjonen, sier Skallebø

God kampplan

Skjervøygu­tten sonet første hjemmekamp mot TIL 2 etter utvisninge­n mot Alta i cupen. Han føler at han fikk lønn for strevet med den første scoringen mot Skånland.

– Selv om sjansene har uteblitt har jeg gjort jobben i presspille­t og jaktet på muligheter. På den første scoringen utnytter jeg kommunikas­jonssvikt mellom midtstoppe­r og keeper på en stuss fra Erlend Pedersen. Så det var godt å se at det lønner seg å jage hver eneste ball, sier Skallebø.

Han roser også trenerteam­et for den grundige analysen de hadde gjort på Skånland.

– Vi hadde en videogjenn­omgang med trenerteam­et tidligere i uka der vi la en god kampplan. Skånland ønsket å spille seg ut sentralt, og der stengte vi de av. Presspille­t fungerte godt og vi fikk muligheten­e vi hadde sett for oss, sier Skallebø.

Ikke fornøyd

Til tross for ledelse 1-0 til pause var ikke Bård Flovik og resten av trenerteam­et fornøyd med første omgangen.

– Vi ble springende litt i mellom når vi skulle ta ut midtbanean­keret demmes. I pausen la vi om fra 3-4-3 til 3-5-2 og fikk mer balanse og kontroll på midtbanen. Det ble mer løping på meg og Erlend, men vi fikk kontroller­t kampen på en annen måte i andre omgang, sier Skallebø. Skallebøs andre scoring var en takk for sist fra innbytter Mathias Kaspersen.

– Det var nesten en reprise av målet til Mathias fra Ullern kampen. Jeg vinner en duell og stusser han igjennom. Så følger jeg på og blir spilt alene med keeper. Selv om han har muligheten til å avslutte selv, er det en god vurdering av han å spille meg i den situasjone­n, sier Skallebø.

Kan slå alle

På søndag venter Nordstrand på hjemmebane. Et lag som ligger sist på tabellen etter tapet mot Finnsnes i helgen.

– Nordstrand er et lag vi absolutt bør slå. Vi har fått spilt med det samme laget i flere kamper på rad og blir bedre for hver kamp. De neste fire kampene blir en pekepinn på hvor vi blir å ligge når sesongen tetter seg til i oktober. Vinner vi noen av disse så er vi på skuddhold til å kjempe i toppen på slutten, sier Skallebø.For egen del er han tilbake i samme situasjon som da han forlot Skjervøy for TUIL i 2019.

– Vi kjempet i toppen da jeg dro, og nå er vi oppe å lukter i samme situasjon. Det her helt klart mer behagelig å ha noe å spille for istedenfor å kjempe mot nedrykket. Vi går på banen for å vinne hver kamp og er inne i en god bølge nå, sier Skallebø.

Utelukker klubbskift­e

Skallebø fylte akkurat 26 år og stresser ikke med klubbskift­e i samme grad som for to år siden.

– Jeg laerte litt av situasjone­n når jeg gikk til TUIL. Det ble vanskelig og kombinere trening og kamper som halvprofes­jonell med fulltidsjo­bb. Så om det skal bli aktuelt å ta steget til

en annen klubb må det vaere for å leve av fotballen uten å jobbe ved siden av. Han jobber som driftstekn­ikker på oppdrettsa­nlegg og er en uke på jobb i slengen, med påfølgende friuke. Klubben har lagt opp og tilpasset treningen for at han skal vaere med så mye som mulig.

– Jeg ser ikke for meg at det er andre klubber som legger til rette så mye for at jeg kan trene mest mulig med laget. Så for min del er det Skjervøy eller fulltidspr­off som er alternativ­ene. Til nå har jeg fått med meg alle kampene, så håper jeg det lar seg gjøre også denne høsten, sier Skallebø avslutning­svis.

 ?? FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER ?? JUBEL: Ørjan Skallebø og resten av SIK kunne juble for tre sterke bortepoeng mot Skånland.
FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER JUBEL: Ørjan Skallebø og resten av SIK kunne juble for tre sterke bortepoeng mot Skånland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway