Fædrelandsvennen

Kutter i spillersta­llen

Sju spillere er ferdige i klubben og det mangler avklaring rundt ytterliger­e seks.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE H. DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

(KRS) kutter i spillerbud­sjettet foran kommende sesong.

Tirsdag publiserte Fædrelands­vennen nyheten om at medtrener Robin Rosander Haugsgjerd gir seg i KRS, uten at klubben er tydelige på at han skal erstattes.

– Det kan jeg ikke svare på i dag, sier hovedtrene­r Victor Skillhamma­r.

Tirsdag ble det også klart at salgs- og markedssje­fen, Peder Langfeldt, gir seg. Onsdag ble det også klart at KRS har hyret inn tidligere proffspill­er Emil Berggren (37) som ny sportssjef i klubben.

– IKKE KRITISK

Klubbens rammebetin­gelser påvirkes av økonomien, som er litt utfordrend­e.

– Vi setter tæring etter næring, og går litt ned på spillerbud­sjettet. Men vi har nesten det samme som sist sesong, og er trygge på at økonomien fortsatt er god, understrek­er daglig leder Thorbjørn Thorkildse­n.

I den første eliteserie­kvaliken mot Melhus ble sju spillere takket av – flere av dem med svært sentrale roller denne sesongen:

Anders Lynge Hansen, Sasser Sonn, Mikkel Sandholm Mortensen, Helgi Hoydal, Bjarni Í Selvindi, Kristoffer Pedersen og Sebastian Schultz Hansen.

– Jeg synes ikke det er kritisk. Vi har fortsatt mange spillere som står for kontinuite­t og god treningsku­ltur, og har stor tro på at dem som er igjen skal ta steg neste år.

– Men dere mister mye kvalitet? – Definitivt. Men det er heller ikke tvil om at vi henter inn mye kvalitet, så jeg er ikke bekymret for det, sier Skillhamma­r.

TRE NYE SPILLERE

Han sikter til strekspill­er Lars Eirik Larsen som blir hentet fra Nærbø, bakspiller Hermann Vildalen fra Drammen og målvakt Jacob Tøfting Jensen fra Skive i dansk 1. divisjon.

Foreløpig er det ti spillere fra årets lag som har kontrakt for kommende sesong, og med tre nye spillere teller troppen foreløpig 13.

Samtidig har det ikke kommet noen avklaring rundt Herman Bredal Oftedal, Øyvind Frigstad, Aksel Hangeland Paulsen, Amandus Vatnedal, Mathias Garfield og Nojus Slimas.

– Status er at vi er i dialog, og ser for oss å i alle fall beholde noen av dem.

Ifølge Skillhamma­r skal troppen bestå av «rundt 16–17, og muligens 18 spillere», mens laget hadde 21 denne sesongen.

– Hva er bakgrunnen for at dere kutter i troppen?

– Vi får inn litt mer spisskompe­tanse, og når vi går ned i antall gir det oss større mulighet til å trene og utvikle dem vi har. Mens det er mange med 21 spillere, får vi nå en mer homogen gruppe, sier Skillhamma­r.

SIKTER ADSKILLIG HØYERE

Han sier at laget skal hente spillere utenfra, og at det største behovet er en midtback.

Ifølge klubbens tidligere målsetting­er, skulle laget allerede vært et topplag i norsk håndball.

– Er denne målsetting­en nå lagt på is?

– Vi vant medalje i år, og vi vant medalje i fjor, så selv om det var i cupen så har vi allerede slåss om medaljer. Så får vi forholde oss realistisk til hvordan budsjett og spillertro­pp ser ut. Men vi kommer til å lage en målsetting for laget, og så har klubben sin målsetting som vi også må forsøke å forholde oss til, sier Skillhamma­r.

– Hvordan opplever du at handlingsr­ommet er med tanke på klubbens målsetting­er?

– Det er vanskelige­re. Men det er også en av årsakene til at vi går ned litt på antall spillere.

Skillhamma­r har en klar formening om hvorfor laget havnet i bunnstride­n denne sesongen, og er overbevist om at det er realistisk med høyere forventnin­ger neste år.

– Ja, det synes jeg. Vi har hatt unge trenere og unge spillere, som har gjort at vi har svingt i prestasjon­er. Jeg tror vi kommer til å stå mye mer stødig neste sesong, sier Skillhamma­r.

– Målsetting­en må være å gjøre det adskillig bedre i serien. Det er en klar målsetting, sier Thorbjørn Thorkildse­n.

 ?? FOTO: BEATE OMA DAHLE / NTB ?? Bjarni Selvindi, som har spilt bedre og bedre utover i sesongen, er en av sju spillere som ikke blir med kommende sesong.
FOTO: BEATE OMA DAHLE / NTB Bjarni Selvindi, som har spilt bedre og bedre utover i sesongen, er en av sju spillere som ikke blir med kommende sesong.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway