Fædrelandsvennen

Seriekrimi­nell tatt etter ellevill biljakt

Spikermatt­e, flere politibile­r og en politihund som bet seg fast i armen var ikke nok til å stoppe ham. Først etter en elvedukker­t tok jakten slutt.

- TORBJØRN WITZØE

Den spektakulæ­re biljakten er bare litt av det Agder tingrett fant flekkefjær­ingen skyldig i. Dette er 11. gangen mannen i 30-årene er domfelt. Tingretten utmålte denne gangen straffen til ett år og én måneds ubetinget fengsel.

Det var natt til fredag 23. mai i fjor at flekkefjær­ingen kom kjørende i Egersund i Rogaland i en varebil. Ved Krossmoen trafikksta­sjon på E39 ble han vinket inn av mannskaper fra Statens vegvesen for kontroll, men han kjørte bare videre.

Ved Vikeså i Bjerkreim prøvde en uniformert politibil å stoppe ham, men varebilen presset seg forbi. Med politi i hælene fortsatte han ferden videre på europaveie­n i høy hastighet. Ifølge en politipatr­ulje som tok opp forfølgels­en var farten på det meste opp i 140 km/t.

Tre politipatr­uljer var involvert i jakten og forsøket på å få stoppet varebilen. Det ble lagt ut spikermatt­e, som resulterte i at bilen punkterte på høyre dekk foran og bak. Dette var likevel ikke tilstrekke­lig. Ferden fortsatte på E39 på to flate dekk, og selv da det ene dekket ble flerret helt av fortsatte bilen på felgen. På et tidspunkt kjørte den også i motgående kjørefelt på europaveie­n. Først da bilen ble bokset inne av tre uniformert­e politibile­r, måtte føreren stoppe.

Da la han imidlertid på sprang, og en politihund ble sluppet løs. Selv da hunden bet seg fast i den ene armen, fortsatte han flukten ut i en elv. På den andre elvebredde­n endte imidlertid ferden.

Det hører med til historien at mannen var påvirket av amfetamin under kjøreturen, og at han også kjørte uten førerkort.

I bilen fant politiet en samekniv, en machete, en foldekniv, et stikkvåpen med to blader og en Browning-kniv.

Retten fant han ellers skyldig i medvirknin­g til tyveri av en uniformert båt tilhørende Flekkefjor­d brannvesen. Båten ble stjålet i Flekkefjor­d, og funnet igjen på Feda i nabokommun­en Feda.

Selv hevdet tiltalte under rettssaken at han ikke visste at den rødmalte brannbåten med blålys var stjålet da en bekjent kom kjørende med denne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway