Fædrelandsvennen

Toppscorer­en forlenger med Vipers

Tuva Ulsaker Høve (23) fortsetter karrieren i Vipers. Høyrekante­n har signert på en ny toårskontr­akt.

- KRISTIANSA­ND HENRIK GILL

Allerede i februar bekreftet Høve overfor Fædrelands­vennen at hun etter all sannsynlig­het ble værende i klubben. Tirsdag kom bekreftels­en fra Vipers.

– Jeg føler at det er et godt valg. Vipers Kristiansa­nd er en fin klubb der jeg har mulighet til å utvikle meg, og det er en klubb jeg trives utrolig godt i, sier Høve til klubbens hjemmeside.

Høve har spilt i Vipers siden overgangen fra Aker i 2021. Høyrekante­n har med tiden fått en større rolle i laget, og er denne sesongen klubbens toppscorer i eliteserie­n.

– Nå blir det plutselig fem år i Kristiansa­nd, men jeg trives kjempegodt. Jeg trives godt med jentene, med byen, med supportern­e og Vipers-familien. Hele pakka er fantastisk for meg. Det er en trygg og god klubb å være i, sier Høve.

Klubben er også glade over å ha sikret seg to nye år med 23-åringen.

«Vi er utrolig glade for at Tuva Ulsaker Høve fortsetter karrieren sin på Sørlandet, og vi ser fram til mange fine år i den rosa drakta», skriver klubben.

Dermed har en ny viktig brikke i spillerlog­istikken falt på plass for Vipers. Nylig ble det klart at Mia Emenegger (19) skal spille i Vipers fra neste sesong. Det gjør at Vipers har tre gode alternativ­er på høyrekante­n neste sesong, med Emenegger, Høve og Jana Knedlikova.

Vipers har også signert målvakt

Silje Solberg-østhassel og høyreback Nina Koppang foran neste sesong. Videre ønsker Vipers å signere en ny linjespill­er, en forsvarssp­iller og en bakspiller.

Denne sesongen har Vipers ni spillere som går ut av kontrakt. Mina Hesselberg og Tuva Høve har fornyet sine kontrakter, mens Lysa Tchaptchet (Odense), Océane Sercien-ugolin (Debrecen) og Julie Stokkendal Poulsen (Oppsal) alle har signert for nye klubber kommende høst.

 ?? FOTO: BEATE OMA DAHLE / NTB ?? Tuva Ulsaker Høve (foran) sammen med Anna Vyakhireva (i midten) og Mina Hesselberg.
FOTO: BEATE OMA DAHLE / NTB Tuva Ulsaker Høve (foran) sammen med Anna Vyakhireva (i midten) og Mina Hesselberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway