Fædrelandsvennen

❞ Opprykk er svært realistisk.

Setter seg stort mål

- KRISTIANSA­ND TEKST: PATRICK TOTH

Start-trener Isabella Hayes Sundby mener Start Kvinner i år kan rykke opp for andre år på rad.

– Målet er topp tre, men vi kan også vinne serien, sier Isabella Hayes Sundby, hovedtrene­r i IK Start kvinner, til Fædrelands­vennen.

Sist sesong vant Starts kvinnelag serien i 3. divisjon og rykket opp. I år spiller de i 2. divisjon mot mye tøffere motstand, men det stopper ikke Sundby fra å sikte høyt.

– Vi leverte en sterk sesong i fjor, og jeg mener vi har gode sjanser til å hevde oss i toppen i år også. Siden det ble en endring i ligasystem­et fra 14 til 10 lag per avdeling, er muligheten­e for opprykk svært realistisk­e, mener Sundby.

I tillegg til å vinne 3. divisjon med Start kvinner i fjor, vant også Sundby pris for sin innsats første året i klubben. Hun var nemlig den første vinneren av Teddy Moens minnepris som årets trener i Agder. Dette skjedde under Den store fotballfes­ten, som ble arrangert i november i fjor av Fædrelands­vennen i samarbeid med NFF Agder.

GODT UTGANGSPUN­KT

I fjor scoret Start kvinner hele 97 mål i serien – og slapp kun inn seks mål. Med 18 seiere og 2 tap ble de vinnere av 3. divisjon. Hovedtrene­ren kan fortelle at utgangspun­ktet før denne sesongen er annerledes enn fra året før.

– Vi har gjort en god jobb på treningene og i treningska­mpene til nå. Fortsatt har vi noen ting å jobbe videre med på den mentale og taktiske siden. Etter to tøffe treningska­mper mot Aalborg og Viking ser det lovende ut, forteller den britiske treneren.

Start kvinner tapte 0-2 for Viking, men vant 2-1 over Aalborg kvinner, som ligger på det øverste nivå i Danmark.

Men Sundby tror likevel at det blir en krevende sesong og trekker særlig fram ett lag:

– Jeg mener at Bryne er det laget som blir vanskeligs­t å slå. De har et godt lag og har kjempet for opprykk i flere sesonger i 2. divisjon.

HØYGRAVID TRENER

I fjor høst kunne IK Start kvinner annonsere at Hayes Sundby har forlenget kontrakten med tre år. I tillegg kunne treneren meddele at hun var gravid og at det ventes en baby i mai.

– Det er selvfølgel­ig en utfordring å være gravid samtidig som man er hovedtrene­r, men det viktigste man kan gjøre er å være fleksibel og velorganis­ert. Dette er noe jeg føler klubben legger godt til rette for, sier Sundby.

Det er assistentt­rener Sampsa Lohiniva som skal ta over ansvaret for A-laget når Sundby skal ut i permisjon.

START-SPILLER IMPONERER

Der får han ansvar for en spiller som ser ut til å fortsette sin fine utvikling. Start-spiller Anny Kerim-lindland (16) scoret mandag begge målene for Norges U17-landslag i 2-1-seieren over Sveits. Hun er en av nøkkelspil­lerne til Start kommende sesong.

– Det første målet hennes var fantastisk. Anny har virkelig hatt en god utvikling de siste kampene og er definitivt en viktig spiller for oss, understrek­er Isabella Hayes Sundby.

 ?? FOTO: IK START KVINNER ?? Start-trener Isabella Hayes Sundby i aksjon under en kamp mot Sandefjord.
FOTO: IK START KVINNER Start-trener Isabella Hayes Sundby i aksjon under en kamp mot Sandefjord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway