Fædrelandsvennen

Vær ved godt mot!

- RUNAR FOSS SJÅSTAD, spesialpre­st

Denne uken fortsetter jeg med mine «Jesus-svar» over de aktuelle spørsmålen­e som blir stilt til hver enkelt andakt. Dette er andakter som ble skrevet i desember 2023 til et prosjekt jeg hadde med en journalist, en adventskal­ender. Jeg har rettighete­r på mine svar. Disse andaktene som jeg har skrevet er for øvrig like relevante til andaktspal­ten her i Fædrelands­vennen.

Spørsmål: Hvordan skal vi holde motet oppe i en tid som dette?

Jesus svar:

Jeg hører mange høylytte bønner om hjelp i disse tider. Jeg lytter også til de stille ropene og de smertefull­e stønnene som trenger sårt min hjelp. Jeg ser hver en tanke, alle følelser, hvert ett ord og alle handlinger både av det gode og onde som skjer på denne jord. Og jeg føler med dere alle.

Men dere tenker kanskje at jeg har gitt dere alle opp!? Dere tenker at jeg ikke er allmektig! Dere tenker ofte at jeg er uansvarlig som har stukket av til Himmelens rike og etterlatt dere alene her i nød, angrepskri­g, sykdom og alle former for ondskap!

Og jeg forstår deres tanker og følelser mine kjære barn. Jeg er medfølende, og mitt hjerte brenner etter å gripe mer inn i deres verden. Men akkurat nå kan jeg ikke det. Siden jeg har i min allmakt overlatt alt ansvaret hos dere mennesker, jeg har begrenset meg selv til å ikke gripe inni hver eneste situasjon. Alt ansvaret hviler derfor i deres hender nå, det er deres jord som jeg har gitt til dere.

Dere bærer ansvaret, så glem ikke mine gjerninger, og mine ord da jeg var her på jorden for 2000 år siden. Dere er selvsagt ikke alene, for min Ånd er hos dere, i kirkene og i hjertene deres, søk sammen i fellesskap­et. Denne Ånd skal også minne dere på hvordan jeg møtte på mennesker, og om hvordan jeg behandlet mennesker i kjærlighet. Og jeg er den samme, og det kommer en tid jeg vil ta alt ansvaret på meg selv igjen, men nå ber jeg for dere alle om at dere skal makte å følge mitt eksempel da jeg var en gang på deres jord som menneske. Husk derfor på dette: Jeg har ikke gitt dere motløshete­ns Ånd, men motets ånd. Den som er full av kraft, kjærlighet og ro.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway