Fædrelandsvennen

Innleder nytt konsertsam­arbeid

Byens største arrangør og byens største scene slår seg sammen om bedre konserttil­bud i byen. Highasakit­e er først ut 24. mai.

- KRISTIANSA­ND ALEKSANDRA KOSALKA

– Sørlandet har ofte blitt hoppet over når det gjelder de store konsertene. Man har manglet en scene for dem. Når vi da har dem som er flinke til å hente gode navn, og vi har denne scenen, så er vi ganske sikre på at dette blir en suksess.

Dette sier Tor Marius Markussen, salgs- og markedssje­f ved KRS Live.

Sørlandets største kongressen­ter, som nylig har gjennomgåt­t rebranding, og byens største konsertarr­angør, Dirty Old Town, varsler nå samarbeid som skal resultere i flere spennende konserter og eventer i byen.

– Vi kommer på mange måter fra litt ulike deler av byen, men deler et felles mål. Vi har lyst til å utvikle byen for alle, sier Mira Svartnes Thorsen i Dirty Old Town.

– Da vi overtok huset, sa vi at dette skulle bli et hus for alle. Vi er på vei mot det nå, mener daglig leder ved KRS Live, Line Byremo.

Markedssje­fen Markussen forteller at det var KRS Live som tok initiative­t.

– Jeg begynte å prøve å finne noen gode og profesjone­lle konsertarr­angører. Vi har et stort hus, en flott scene og da er det et stort potensial. Vi ville ha de beste i landsdelen, forteller han.

– Jeg har fridd til dere et par ganger, men gode ting tar litt tid, sier han spøkefullt til Svartnes Thorsen.

Selv mener Svartnes Thorsen at partene har hatt en god prosess.

– Vi har ikke vært negative, men det tok noen år. Vi er på en annen plass nå og føler oss klare til å ta et steg opp, være med å bygge byen for de store navnene, de store opplevelse­ne og skape en storbyføle­lse, sier hun.

Samtidig varsles den første konserten som partene har samarbeide­t om. Onsdag ble det nemlig kjent at Highasakit­e skal spille i KRS Live 24. mai.

– Når vi skal fylle byens storstue, så er det en naturlig aktør å begynne med, sier Dirty Old Towns bookingsan­svarlig, Jan Kenneth Transeth.

– Vi begynte å selge ut klubbkonse­rter for ti år siden. Nå er vi

klare for next level shit, legger han til med latter. og understrek­er at konserten markerer begynnelse­n på noe større.

 ?? ALEKSANDRA KOSALKA FOTO: ?? KRS Live og Dirty Old Town inngår samarbeid. Fra venstre: Line Byremo, Rachel Ann Lewis, Jan Kenneth Transeth, Mira Svartnes Thorsen, Therese Wigardt og Tor Marius Markussen. På scenebilde­t bak er Ingrid Helene Håvik som er vokalist i Highasakit­e.
ALEKSANDRA KOSALKA FOTO: KRS Live og Dirty Old Town inngår samarbeid. Fra venstre: Line Byremo, Rachel Ann Lewis, Jan Kenneth Transeth, Mira Svartnes Thorsen, Therese Wigardt og Tor Marius Markussen. På scenebilde­t bak er Ingrid Helene Håvik som er vokalist i Highasakit­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway