Fædrelandsvennen

Vindmøller i Blindleia, i Lillesand!

Ja, overskrift­en kan sikkert forundre noen som vet at de aldri får anledning til kjøp av hytteeiend­om i indrefilet­en, nemlig Blindleia i Lillesand!

- ØYVIND ENGESLAND, Grenland SVEIN HARBERG,

Hvorfor vindmøller her da! Jo, denne Blindleia i Høvåg, vannveien innaskjærs fra Gamle Hellesund til Lillesand. Denne «vannveien» er besatt av milliardær­er og rikinger som er opptatt av at naturen er mest mulig intakt, selv om de slår rundt seg med basseng og tennisbane­r på sine eiendommer!

Hvis det settes opp vindmøller her vil priser dramatisk falle og «vanlige» folk kan by på disse perlene!

Min historie er ekte, min bestemor er født og oppvokst i Gamle Hellesund i 1892, men måtte flytte til Kristiansa­nd, da seilskutet­ida tok slutt, i tillegg kom 1. verdenskri­g!

Spørsmålet mitt er: Disse naturperle­r vi har i vår skjærgård, hvor raskt skal de nedbygges?

Sakte og sikkert gjøres det inngrep i skjærgårde­n, som ikke «merkes», større brygge, fikse hytta litt, sprenge en liten holme osv. Blir det plass til «fantene», de som reiser langs kysten for rekreasjon og hvile!

Skjærgårde­n er rolig rytme og indre ro! ikke har gjort noe galt i iveren med å finne flere. Bare siste uke har pressen hengt ut to navngitte stortingsr­epresentan­ter med antydning om juks med masteroppg­aver. Det er slått fast at det ikke var juks, men det får ikke oppslag. Det samme har vi opplevd rundt ordninger som legger til rette for arbeidshve­rdagen til politikern­e.

Det er dette som gjør at politikere som absolutt ikke har jukset eller gjort noe galt, ikke orker mistankene som rettes mot alle politikere enten de er i lokalpolit­ikken eller i nasjonal politikk. For meg er det høyst musikalsk å be om at nyhetsopps­lag nyanseres slik at de som virkelig har gjort noe galt skilles fra de som ikke har gjort noe galt.

Det har dessverre vært mange saker i det siste rundt regjerings­medlemmers feil. Det må ikke resultere i at alle de politikern­e som ikke gjør slike feil, omtales som juksemaker­e slik Solberg også antyder! DA mister vi gode politikere som ikke orker å stille til valg.

PS! Den nasjonale pressen har siden jeg ble stortingsr­epresentan­t i 2009 prøvd å finne noe på meg også – gått gjennom reiseregni­nger, liste over telefonsam­taler, bruk av leilighet og program for reiser. De har heldigvis ikke funnet noen feil. Det er jeg glad for. Slik er det også for mine ærlige og gode kolleger!

Stortinget­s 1. visepresid­ent, stortingsr­epresentan­t Aust-agder, Høyre, 2. nestleder kontroll- og konstitusj­onskomitee­n

 ?? FOTO: ANDERS MARTINSEN ??
FOTO: ANDERS MARTINSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway